top of page

Ons idee
Ons restaurant is gevestigd in een boerderij die werd gebouwd rond 1900. Sinds 2000 is dit mooie pand in ons bezit en zijn wij er ons Schots restaurant en Whiskybar begonnen.

De naam van het restaurant is afgeleid van de ophaalbrug hier tegenover. Over deze brug werden de koeien van twee boerderijen naar de voorgelegen weilanden gebracht; vandaar de naam ‘Koebrug’. 


Bij het ontwikkelen van de gerechten laten wij ons inspireren door de Schotse keuken en werken wij met kwaliteitsproducten met een goed en eerlijk verhaal. Wij gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten gemaakt in de streek en voegen niet zomaar samen, maar maken hiermee graag unieke creaties zoals huisgerookte producten, zelfgemaakte chutneys, huisgemaakte zoete traktaties en eigen whiskylikeuren.

Waarom Schots?
In 1990 werd door mijn ouders de kiem gelegd voor een steeds groter wordende interesse in Schotland. Uiteindelijk ging ik, Siebe, na het afronden van mijn studie naar de Westkust van Schotland om te werken op een luxe vakantiepark. In die tijd (2000) kochten mijn ouders dit restaurant om er mijn vader’s hobby, ‘Whisky genieten’ en mijn moeder’s kookkunsten te delen met iedereen die van het goede leven houdt. 

Na twee jaar Schotland riep de ‘liefde’ mij terug naar Nederland en werd ik door mijn ouders gevraagd mee te werken in het restaurant. Het bleek al snel dat ik mijn passie had gevonden; creatief bezig zijn met eten en ervoor zorgen dat onze gasten een mooie avond hebben.

 

En net als mijn vader kan ik de smaak van Whisky ook waarderen en help ik je graag een mooi glas te kiezen uit onze collectie van 400 soorten Scotch single malt. 
 

Mijn ouders hebben sinds 2010 'het stokje overgedragen' en het restaurant run ik sindsdien samen met mijn vrouw Stefanie. Met onze chefkok Jeroen en een heel team enthousiaste collega’s werken wij met veel plezier in onze zaak. Met als doel: goede sfeer en smaak.     

   
The Scots welcome you!
    
Uw gastvrouw en gastheer,
 Siebe en Stefanie

Eigenaren De Koebrug restaurant
bottom of page