top of page

The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

​

First Course

​

Soup of the day:

Licht gebonden champignonsoep en sneetjes stokbrood met tuinkruidenpesto.
~

Veal croquettes with Vadouvan mayonnaise

Kalfsvleeskroketjes met Vadouvan mayonaise.

​
 

Second Course

​

Smoked salmon & shrimps with horseradishmayonnaise

Koudgerookte zalm en garnalen, met mierikswortelmayonaise

The Malt ~ Bunnahabhain Stiuireadair, age unknown, Islay

~

Calvados camembert with fruitscone & salad

Een puntje Camembert bereid met calvados en broodkruim, geserveerd met een huisgemaakte appel-cranberry-zaden scone en salade.

The Malt ~ Teaninich, 8 years old, Highlands
~

Smoked produce of the day

Salade met turfgerookt en gesneden runderbavette, geserveerd met zwarte knoflook mayonaise.
The Malt ~ Bladnoch, gently smoky blend in Virgin oak, Lowland

 

Third Course
 

Panfried fillet of seabass served with dill relish

Pangebakken zeebaarsfilet geserveerd met dille relish.

The Malt ~ Glen Grant, 10 years old, Speyside
~

Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with smoked cheddar sauce

Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met- op appelhout gerookte - cheddarkaas saus.

The Malt ~ Benriach Smoky, 10 years old, Speyside
~

Tender cuts of beef with with haggis & whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky-peper-saus.

The Malt ~ Bowmore, Legend, Islay
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
~

Chicken and whisky pie

Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, spek, room en licht rokerige whisky.
The Malt ~ Craigellachie, 13 years old, Speyside

 

Fourth Course

​

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland

​
 

Fifth Course

​​

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang eventueel voor je aanpassen.

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 82,50

Complete Dinner excl. whisky: € 55,-

​

Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
 

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

​

Koe1.1
whiskybar kast 2.1
DSC_0413
vlam in de pan
bottom of page