The Whiskydinner
First Course
​
A tasty treat...
We verwennen je graag met een uitgebreide amusegang.
The Malt ~ Een whisky naar keuze, van Friese bodem.
Second Course
​
Smoked salmon & shrimps, served with caramelised onion & garlic mayonnaise
Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en garnalen, geserveerd met een mayonaise bereid met gekarameliseerde ui en knoflook.*
The Malt ~ Old Pulteney, 12 years old, Highlands
~
Mustardscone and creamed mature cheese-whisky quenelles, served with salad and zucchini-bellpepper-chutney
Mosterd scone met quenelles van roomkaas, oude kaas, en een scheutje Bowmore whisky geserveerd met groene salade en courgette paprika chutney.
The Malt ~ ​Glen Garioch, 12 yearts old, Highland
~
Smoked produce of the day
Gerookte pulled pork van Gaasterlands kruidenvarken geserveerd met honing mosterd dressing.*
The Malt ~ Glenallachie, 10 years old, port cask, Speyside
Third Course
Panfried fillet of seabass served with dill relish
Pangebakken zeebaarsfilet geserveerd met dille relish.
The Malt ~ Glen Grant, 10 years old, speyside
~
Fillet of farmed duck, served with mild red wine & herb sauce
Eendenborstfilet van boerderij-eend, geserveerd met milde rode wijn & kruidensaus.
The Malt ~ Loch Lomond, 14 years old, Highland
~
Tender cuts of beef with haggis & whisky pepper sauce
Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en whisky-pepersaus.*
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lams- en varkenslever, ui en gerst.
The Malt ~ Ben Nevis peated, Highland
~
Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with creamy wild mushroomsauce
Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met romige wilde paddestoelensaus.
The Malt ~ Glenturret, 10 years old, Highlands
* Gerechten in gang 2 en 3 kunnen eventueel ook kleiner worden geserveerd. De prijs wordt dan ook enigszins aangepast. Vraag evt. de bediening om advies.
Fourth Course
​
Cheeselicious
Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.
The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland
~
Cranberry Crowdie
Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~
Sticky Toffee Pudding
Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.
The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland
Fifth and finally: relax a wee while longer in our bar with...
​​
Coffee and more.
Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!
Geniet bij de koffie/cappuccino/espresso of thee van drie friandises, o.a. met een macaron of ander klein gebakje en een bonbon. Bestel het in de bar; voor € 3,- p.p.
​
Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.
Complete Dinner incl. whisky: € 81,50
Complete Dinner excl. whisky: € 53,50
​
Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.
​
![]() |
|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |






