The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day

Kerriesoep met appel, komkommer en een scheutje room, geserveerd met stokbroodjes roomkaas met komkommer.
 ~

Cheese & Rocket croquettes

Kaas rucola kroketjes.

Second Course

Smoked salmon in seaweedwrap with shrimps & seaweed mayonnaise

Koudgerookte zalm in zeewierwrap, met grote garnalen en zeewiermayo.

The Malt ~  Clynelish, 14 year old, coastal Highland

~

Veggie 'Scotch egg' just as good as the original!
Partjes gekookt ei, huisgemaakte krokant gefrituurde bietenburger en piccalilly.
The Malt ~ Highland Park, Dragon Legend, Orkney
 ~

Our very own smoked produce of the day

VANDAAG:
Gesneden gerookte eendenborst met cranberry chutney.
The Malt ~ Tamnavulin, unknown age, Speyside

Third Course


Fish of the day
Pangebakken snoekbaarsfilet geserveerd met dille relish.
The Malt ~ Glen Grant, 10 year old, Speyside

 ~

Tender cuts of beef with haggis & lightly smoky whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky peper saus.

The Malt ~  Ben Nevis, 7 year old, Highland

~

Chicken & thyme pie

Ovengebakken pie gevuld met malse kipdijstukken, bereid met tijmkruiden.

The Malt ~  Cragganmore, 12 year old, Speyside
~
Cordon Bleu, filled with cheese & peat smoked ham

Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte ham; geserveerd met rode ui chutney.

The Malt ~  Glendronach, 12 year old, Speyside

Fourth Course

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Glenmorangie, 14 year old, Portcask, Highland.
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 year old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 year old, Highland
~

Gone Nuts

Een bol vanille-roomijs met gerookte gezouten pinda’s, karamelsaus en slagroom.
The Malt ~ Bowmore, 10 year old, Islay

Fifth Course

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 79,50

Complete Dinner excl. whisky: € 52,50

Binnenkomst voor een whiskydinner kan tot 18.45 uur.

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

pork and ribs
interieur avond
whiskybar
vlam in de pan