top of page

The Whiskydinner

First Course

​

A tasty treat...

We verwennen je graag met een uitgebreide amusegang.
The Malt ~ Een whisky naar keuze, van Friese bodem.

 

Second Course

​

Smoked salmon & crayfish, served with dilltoast and whisky cocktail sauce

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en rivierkreeftjes, geserveerd met dilletoast en whisky cocktailsaus.*

The Malt ~ Bunnahabhain, Stiùireadair, Islay

~

Soft goatscheese with beetrootchutney, port wine figs and herb toast

Zachte geitenkaas met rode bietenchutney, in port gewelde vijgen en kruidencroutons.*

The Malt ~ Famous Grouse, port cask, Speyside​

~

Smoked produce of the day

Salade met turfgerookt en gesneden runderbavette, geserveerd met zwarte knoflook mayonaise*
The Malt ~ Bladnoch, gently smoky blend in Virgin oak, Lowland

 

Third Course

 

Panfried fillet of seabass served with dill relish

Pangebakken zeebaarsfilet geserveerd met dille relish.*

The Malt ~ Glen Grant, 10 years old, Speyside
~

Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with apricot & bell pepper sauce

Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met abrikozen-paprika saus.

The Malt ~ Glenkinchie, 12 years old, sherry cask matured, Speyside
~

Tender cuts of beef with haggis & whisky pepper sauce 

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en whisky-pepersaus.*
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lams- en varkenslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
The Malt ~ Ben Nevis, 10 years old, Highland
~

Slowcooked fillet of guinea fowl, served with candied cherries, sweet red wine sauce and toasted almondchops

Langzaam gegaarde parelhoenfilet, geserveerd met geconfijte kersen, zoete rode wijn saus en geroosterde amandelstukjes.
The Malt ~ Auchentoshan 3 wood, Lowland

* Gerechten in gang 2 en 3 kunnen eventueel ook kleiner worden geserveerd. De prijs wordt dan ook enigszins aangepast. Vraag evt. de bediening om advies.

 

Fourth Course

​

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.

The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland
~

All good things come in threes

Kersen-cheescake-roomijs met slagroom, een citroen-meringue-taartje en een glaasje kersen-citroen-whisky-custard.

​The Malt ~ Whisky, a little different.

 

Fifth and finally: relax a wee while longer in our bar with...

​​

Coffee and more.

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Geniet bij de koffie/cappuccino/espresso of thee van drie friandises, o.a. met een macaron of ander klein gebakje en een bonbon. Bestel het in de bar; voor € 3,- p.p.

​

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 81,50

Complete Dinner excl. whisky: € 53,50

​

Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
 

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

​

DSC_0475 Large
Koe1.1
whiskybar kast 2.1
DSC_0729-2
DSC_0413
bottom of page