Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day

Soep van de dag.
 ~

Haggis Bapao bun with peppered onion whisky chutney

Klein Bapao broodje gevuld met Haggis, geserveerd met ui, peper, whisky- chutney.

Second Course

Smoked salmon with salad and Horseradishsauce

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven met mierikswortelmayonaise en dille toast. Geserveerd met kleine salade.
The Malt ~ Bruichladdich, 8 year old, Islay
 ~

Frisian goatscheese salad with mild mint and veg relish

Frisian goatscheese salad with mild mint and veg relish

Groene salade met Friese geitenkaas en heerlijke muntrelish.
The Malt ~ Singleton of Dufftown, Sunray, Speyside
 ~

Smoked produce of the day

Iets moois uit eigen rokerij

The Malt ~ depending on today’s recipe

Third Course

Steak & Haggis with Aberloursauce

Ribeye steak met Haggisburger en milde mosterd-whisky-saus.
Haggis is een traditioneel Schots gehaktgerecht van o.a. lamslever, lamsvlees, haver en ui.
The Malt ~ Kilkerran, 12 year old, Campbeltown

 ~

Fillet of regional pork with apricot & bell pepper sauce

Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken, omwikkeld met spek en geserveerd met abrikoos-paprika-saus. 22,50*

The Malt ~ Deanston, Virgin oak, Highland

 ~

Seasons best, local lamb

Lamsvlees van de weilanden rond Stavoren; vraag ons naar de bereiding van de dag.

The Malt ~ Depending on today's recipe

 ~

Fish of the day

Vis van de dag.  
The Malt ~ Depending on today’s recipe

Fourth Course

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 year old, Speyside
 ~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 year old, Highland

 ~ 
Cheese platter
Kaasplankje met kaas uit Friesland en Groot Brittanië.

The Malt ~ Tomatin, 14 year old, Highland

Fifth Course

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Helaas is het advies in de whiskybar op dit moment beperkt tot 1 stel per keer. Houdt a.u.b. altijd afstand van de andere gasten bij de bar.

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 74,50

Complete Dinner excl. whisky: € 48,50

Het whiskydinner kan besteld worden tot ca. 19.00 uur.

Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

Schots Restaurant & Whiskybar
Stadsboerderij ​De Koebrug


Schans 31, 8715 JR Stavoren
 

 T.  +31 (0)514-681875

E. info@dekoebrug.nl

Privacyverklaring

  • Facebook Social Icon