The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day:

Romige schaaldierensoep met Hollandse garnalen en stokbroodjes met peper-roomkaas.
~

Wild mushroom croquettes with truffle mayonnaise

Bospaddenstoelenkroketjes met truffel mayonaise.

Second Course

Smoked salmon & paté of roast smoked salmon with seaweedmayonnaise

Koudgerookte zalm en paté van warmgerookte zalm met zeewiermayo.

The Malt ~  Bunnahabhain, 9 year old, Islay

~

Sweet potato pattie with smoked leeks, veggie crisps & honey curry dressing

Zoete aardappel burger geserveerd met zacht gegaarde gerookte prei, groentenchips en honing kerrie saus.

The Malt ~  Auchentoshan, Dark oak, Lowland
~

Our very own smoked produce of the day

VANDAAG:
Hertenpaté met cranberry en gerookte rauwe ham van edelhert, geserveerd met kleine salade en stoofperensiroop
.
The Malt ~ Tomintoul 12, sherry finsh, Speyside


Third Course


Fish of the day
Pangebakken filet van IJsselmeerbaars met witte wijn garnalen roomsaus.
The Malt ~ Glen Moray, Chardonnay cask, 10 year old, Speyside

 ~

Tender cuts of beef with haggis & lightly smoky whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky peper saus.

The Malt ~ Glen Deveron, 10 year old, Highland

~

Smoked and slow cooked beef, served with smoky mustard sauce and onions caramelised with maple syrup

Licht gerookte en langzaam gegaarde rundersucade met smoky mosterdsaus en uitjes gecarameliseerd met ahornsiroop.

The Malt ~ Johnnie Walker, 12 year old, Black label Blended

~

Chicken and whisky pie

Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui,spek, room en licht rokerige whisky.

The Malt ~  Mortlach, 12 year old, Speyside

Fourth Course

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Glenmorangie, 14 year old, Port cask, Highland.
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 year old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 year old, Highland
~

Roasted beans are the best!

Chocoladetaartje met mocca- en vanilleroomijs met saus van gerookte chocolade, moccaboontjes en slagroom.
The Malt ~ Fettercairn, Fior, Highland

Fifth Course

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 79,50

Complete Dinner excl. whisky: € 52,50

Binnenkomst voor een whiskydinner kan tot 18.45 uur.

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

pork and ribs
interieur avond
whiskybar
vlam in de pan