Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day

Soep van de dag.
 ~

Bread pesto & meatpaté

Vleespastei, zwarte-knoflook zaden pesto en sneetjes stokbrood.

Second Course

Smoked salmon with shrimps in honey-garlic sauce & spicy toast

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven met roze garnalen in een sausje bereid met o.a. uitjes en knoflook, eerst gekarameliseerd met honing.
Geserveerd met kleine salade en licht spicy toast.
The Malt ~ Old Pulteney 12 year old, Coastal Highland
 ~

Thinly sliced beetroot with chickpeapaté & balsamic vinegar dressing

Dungesneden rode biet met huisgemaakte hummus en balsamico-dressing.
The Malt ~ Tamnavulin, double cask, Speyside

 ~

Smoked produce of the day

Iets moois uit eigen rokerij

The Malt ~ depending on today’s recipe

Third Course

Beef & smoked Haddock

Medaillons van Ierse jodenhaasbiefstuk met gerookte schelvisfilet en
een bijzondere saus van o.a. gefermenteerde ansjovis en ketjap.

The Malt ~ Bowmore Dark & Intense, 10 year old, Islay

 ~

Steak & Haggis with Aberloursauce

Medaillons van Ierse jodenhaasbiefstuk met Haggisburger en milde mosterd-whisky-saus.
Haggis is een traditioneel Schots gehaktgerecht van o.a. lamslever, lamsvlees, haver en ui.
The Malt ~ Kilkerran, 12 year old, Campbeltown

 ~

Ovenbaked chicken & thyme Pie

Heerlijk mals, gestoofd kipdijvlees van ‘Boerderijkip’, met ui, spek en tijmkruiden; gevouwen in een mooi vormgegeven deeg en gebakken in de oven.

The Malt ~ Cragganmore, 12 year old, Speyside

 ~

Meat or Fish of the day

Vlees of vis van de dag.  
The Malt ~ Depending on today’s recipe

Fourth Course

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 year old, Speyside
 ~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 year old, Highlands

 ~ 
Cheese platter
Kaasplankje met kaas uit Friesland en Groot Brittanië.

The Malt ~ Glenmorangie Port wood, 12 year old, Highland

Fifth Course

We invite you to our Whiskybar for coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 74,50

Complete Dinner excl. whisky: € 48,50

Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

Schots Restaurant & Whiskybar
Stadsboerderij ​De Koebrug


Schans 31, 8715 JR Stavoren
 

 T.  +31 (0)514-681875

E. info@dekoebrug.nl

Privacybeleid

  • Facebook Social Icon