Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day

Soep van de dag
 ~

Haggis Bapao bun with peppered onion whisky chutney

Klein Bapao broodje gevuld met Haggis, geserveerd met ui, peper, whisky- chutney.

Second Course

Smoked salmon & Roast smoked catfish

Koudgerookte zalm en warmgerookte claressefilet uit eigen rookoven met dille toast. Geserveerd met kleine salade.
The Malt ~ Tullibardine, Sauternes finish, Highland
 ~

Salad with Frisian 'Emmentaler'cheese and whiskyraisins

Groene salade met rauwmelkse Tynjetaler kaas, whiskyrozijnen en geroosterde zonnebloempitten.
The Malt ~ Inchmurrin, 12 year old, Highland
 ~

Smoked produce of the day

Iets moois uit eigen rokerij
Vandaag:
Salade met gerookte 'pulled garlic chicken' en honing whisky peper dressing.

The Malt ~ Monkey shoulder, Speyside

Third Course

Beef with spicy bellpepper & garlic strifry 

Op hoog vuur gebakken medaillons van Ierse diamanthaasbiefstuk met roerbak van spicy paprika en knoflook.

The Malt ~ Mortlach, 12 year old, Speyside

 ~

Cordon Bleu of regional pork filled with cheese and peat smoked ham

Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte rauwe ham, geserveerd met rode ui chutney.

The Malt ~ Glendronach, Peated, Speyside

 ~

Veal Ribeye Steak with Oyster mushroom & Vadouvan sauce

Kalfsribeye steak met oesterzwammen en Vadouvan saus
De gefermenteerde Vadouvan kruiden smaken licht naar kerrie.

The Malt ~ Highland park, 12 year old, Orkney

 ~

Fish of the day

Vis van de dag:
Warmgerookte zalmfilet met garnalensaus.
The Malt ~

Fourth Course

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 year old, Speyside
 ~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 year old, Highland

 ~ 
Cheese platter
Kaasplankje met kaas uit Friesland en Groot Brittannië.

The Malt ~ Glenmorangie, 12 year old, port cask, Highland

Fifth Course

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Helaas is het advies in de whiskybar op dit moment beperkt tot 1 stel per keer. Houdt a.u.b. altijd afstand van de andere gasten bij de bar.

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 74,50

Complete Dinner excl. whisky: € 48,50

Het whiskydinner kan besteld worden tot ca. 19.00 uur.

Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

pork and ribs
interieur avond
whiskybar
vlam in de pan

Schots Restaurant & Whiskybar
Stadsboerderij ​De Koebrug


Schans 31, 8715 JR, Stavoren
 

 T.  +31 (0)514-681875

E. info@dekoebrug.nl

Privacyverklaring

  • Facebook Social Icon