top of page

The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

​

First Course

​

Soup of the day:

Mosterdsoep geserveerd met sneetjes stokbrood met eendenrillette.
~

Veal croquettes with Vadouvan mayonnaise

Kalfsvleeskroketjes geserveerd met Vadouvan-mayonaise.

​
 

Second Course

​

Smoked salmon & shrimps with herb mayonnaise

Koudgerookte zalm en garnalen, geserveerd met kruidige mayonaise.

The Malt ~ Bunnahabhain Stiuireadair, Islay

~

Deepfried breaded mushrooms served with garlicmayonnaise

Gefrituurde kruidig gepaneerde champignons, geserveerd met knoflooksaus.

The Malt ~ ?
~

Smoked produce of the day

Salade met turfgerookt en gesneden runderbuik, geserveerd met zwarte knoflook mayonaise prei en tuinkers.
The Malt ~ Bladnoch, gently smoky blend in Virgin oak, Lowland

 

Third Course
 

 

Panfried fillet of redfish with lightly spicy honey whisky creamsauce

Pangebakken roodbaarsfilet met licht spicy honing whisky roomsaus.
The Malt ~ Jura, 10 years old, Island

~
Fillet of regional pork, filled with red bell pepper, wrapped in bacon and served with garlic and herb gravy

Haas van Gaasterlands kruidenvarken gevuld met rode paprika, omwikkeld met spek en geserveerd met saus van knoflook en groene kruiden.

The Malt ~ Deanston, Virgin oak, Highland

~

Tender cuts of beef with with haggis & whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky-peper-saus.

The Malt ~ Bowmore, Legend, Islay
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
~

Chicken and whisky pie

Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, spek, room en licht rokerige whisky.

The Malt ~ Craigellachie, 13 years old, Speyside

 

Fourth Course

​

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
Huisgemaakt limoen kwarktaartje met kersensorbetijs, verse aarbeien en frambozensaus.
The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland

​
 

Fifth Course

​​

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang ook iets voor je aanpassen.

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 82,50

Complete Dinner excl. whisky: € 55,-

​

Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
 

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

​

bottom of page