top of page

The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day:

Courgettesoep geserveerd met een kleine komijnekaastosti.
~

Veal croquettes with Vadouvan mayonnaise

Kalfsvleeskroketjes geserveerd met Vadouvan-mayonaise.


 

Second Course

Smoked salmon & shrimps with herb mayonnaise

Koudgerookte zalm en garnalen, geserveerd met kruidige mayonaise.

The Malt ~ Bunnahabhain Stiuireadair, Islay

~

Salad with young Frisian goatscheese & mint relish

Salade met Friese zachte geitenkaas, geserveerd met frisse munt relish.

The Malt ~ Dailuaine, 9 years old, Speyside
~

Smoked produce of the day

Salade met turfgerookt en gesneden runderbuik, geserveerd met zwarte knoflook mayonaise, prei en tuinkers.
The Malt ~ Bladnoch, gently smoky blend in Virgin oak, Lowland

 

Third Course

 

Fillet of salmon poached with whisky and herbs, served with light fishsauce

Met whisky en kruiden gepocheerde zalmfilet, geserveerd met lichte vissaus.
The Malt ~ Glen Moray chardonnay cask, 10 years old, Speyside

~

Cordon Bleu, filled with cheese & peat smoked ham

Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte ham; geserveerd met rode ui chutney.

The Malt ~ Glendronach, 12 years old, Speyside
 

Tender cuts of beef with with haggis & whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky-peper-saus.

The Malt ~ Bowmore, Legend, Islay
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
~

Chicken and whisky stew

Stoopotje van malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, spek, room en licht rokerige whisky.

The Malt ~ Craigellachie, 13 years old, Speyside

 

Fourth Course

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland


 

Fifth Course

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang ook iets voor je aanpassen.

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 82,50

Complete Dinner excl. whisky: € 55,-

Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
 

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

Koe1.1
whiskybar kast 2.1
whiskybar
vlam in de pan
bottom of page