The Whiskydinner
Appetizer
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia
​
First Course
​
Soup of the day:
Knolselderijsoep geserveerd met stokbroodjes met roomkaas en katenspek. 7,50*
~
Woodland mushroom croquettes with truffle mayonnaise
Bospaddestoelenkroketjes met truffelmayonaise
​
Second Course
​
Smoked salmon in seaweedwrap with seaweedchutney
Koudgerookte zalm, geserveerd met zeewierwrap en zeewierchutney.
The Malt ~ Raasay, Bordeaux red wine, Rye whiskey & Chinkapin oak casks, Isle of Raasay
~
Salad with homesmoked cheese and red onion chutney
Salade met gerookte kaas en rode ui chutney.
The Malt ~ ?
~
Smoked produce of the day
Heerlijk malse pulled chicken; eerst gemarineerd in knoflook-pekel en daarna gerookt met beukenhout; geserveerd met kerrie-mayonaise..
The Malt ~ Kingsbarns, unknown age, Highland
Third Course
Fillet of salmon poached with whisky and herbs
Met whisky en kruiden gepocheerde zalmfilet.
The Malt ~ Glen Moray, chardonnay cask, Speyside
~
Tender cuts of beef with haggis & Aberlour mustard cream sauce
Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en romige Aberlour whisky mosterd saus.
The Malt ~ Kilkerran, 12 years old, Campbeltown
~
Steak of farmed venison with wild mushroom cream sauce
Biefstuk van boerderijhert geserveerd met wilde paddestoelen roomsaus.
The Malt ~ ?
~
Ovenbaked spiced stewed pork pie
Ovengebakken pie gevuld met varkensstoofvlees bereid met specerijen en whisky.
The Malt ~ Inchmurrin Madeira wood finish, Highland
​
Fourth Course
​
Cheeselicious
Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.
The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland.
~
Cranberry Crowdie
Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~
Sticky Toffee Pudding
Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.
The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland
​
Fifth Course
​​
Coffee and more...
Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!
Mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang ook iets voor je aanpassen.
Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.
Complete Dinner incl. whisky: € 79,50
Complete Dinner excl. whisky: € 52,50
​
Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur).
​
Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.
​
![]() |
---|
![]() |
![]() |
![]() |