The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day

VANDAAG: Kerriesoep met appel en komkommer en stokbroodje met roomkaas en komkommer.
 ~

Cheese onion Samosas with curry yogurt dip
Gefrituurde kaas-ui deegdriehoekjes met kerrie yoghurt mayo.

Second Course

Smoked salmon & shrimps with caramelised onion garlic sauce

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven met roze garnalen en gecarameliseerde ui-knoflook saus.
The Malt ~ Old Pulteney, 12 year old, coastal Highland

~

Thinly sliced beetroot with chickpeapaté & balsamic vinegar dressing

Dungesneden rode biet met huisgemaakte hummus en balsamico-dressing.
The Malt ~ Tamnavulin double cask, Speyside
 ~

Smoked produce of the day

Iets moois uit eigen rokerij.
VANDAAG:
Salade met turfgerookt en gesneden runderbuik, geserveerd met licht spicy worcestershire mayonaise en tuinkers.
The Malt ~ Ardmore peated, Speyside

 

Third Course

Fish of the day
Pangebakken sliptong (2 st).
The Malt ~ Glen Grant, 10 year old, Speyside

 ~

Tender cuts of beef with Haggis & whisky peppersauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en whisky peper saus.

The Malt ~  Ben Nevis, unknown age, Highland

~

Ovenbaked Chicken & thyme pie

Ovengebakken pie gevuld met malse kipdijstukjes van 'Boerderijkip', bereid met ui, spek en tijm.
The Malt ~ Cragganmore, 12 year old, Speyside

~

Cordon bleu filled with cheese & peatsmoked ham, served with red onion relish.

Cordon bleu gevuld met kaas en turfgerookte ham, geserveerd met rode ui chutney
The Malt ~ Glendronach 12 year old Speyside

 

Fourth Course

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 9,50
Kaasplankje voor 2 personen. 18,-

The Malt ~ Glenmorangie, 14 year old, Portcask, Highland.
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 year old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 year old, Highland

~

Smoky Mocca

Rokerige 'mocca-whisky-custard' met een bol vanille-roomijs, slagroom en een kletskop.

The Malt ~  Wolfburn Morven, lightly peated, Highland
 

 

Fifth Course

 

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 76,50

Complete Dinner excl. whisky: € 50,-

Binnenkomst voor een whiskydinner kan tot 18.45 uur.

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

pork and ribs
interieur avond
whiskybar
vlam in de pan