The Whiskydinner
Appetizer
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia
​
First Course
​
Soup of the day:
Goed gevulde kippensoep geserveerd met stokbroodjes peperroomkaas.
~
Wild mushroom croquettes with truffle mayonnaise
Paddenstoelenkroketjes met truffelmayonaise
​
Second Course
​
Smoked salmon, roast smoked salmon paté & shrimps with mustard and herb mayonnaise
Koudgerookte zalm, paté van warmgerookte zalm en garnalen met mosterd en kruiden mayonaise.
The Malt ~ Bunnahabhain Stiuireadair, Islay
~
Salad with smoked cheddar & red onion chutney
Groene salade met gerookte kaas en rode uienchutney.
The Malt ~ ?​
~
Smoked produce of the day
Gerookte pulled pork van Gaasterlands kruidenvarken geserveerd met whisky barbecuesaus.
The Malt ~ Glenturret, 3 wood, Highland
Third Course
Panfried fillet of cod with white wine and chives cream sauce
Pangebakken kabeljauwfilet met witte wijn bieslook roomsaus.
The Malt ~ Higland Park Svein, Orkney
~
Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with smoked cheddar sauce
Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met- op appelhout gerookte - cheddarkaas saus.
The Malt ~ Benriach Smoky, 10 years old, Speyside
~
Tender cuts of beef with blue cheese sauce in crunchy crust
Diamanthaasbiefstukjes met blauwe kaas saus in krokante korst.
The Malt ~ Glenfiddich, 15 years old, Speyside
~
Chicken & whisky pie
Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, spek en licht rokerige whisky.
The Malt ~ Craigellachie, 13 years old, Speyside
Fourth Course
​
Cheeselicious
Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.
The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland
~
After Eight
Straciatella en munt-roomijs met huisgemaakte chocoladecake en slagroom.
The Malt ~ The Glenlivet, Carribean Reserve, Speyside
~
Sticky Toffee Pudding
Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.
The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland
​
Fifth Course
​​
Coffee and more...
Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!
Mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang eventueel voor je aanpassen.
Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.
Complete Dinner incl. whisky: € 82,50
Complete Dinner excl. whisky: € 55,-
​
Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.
​