top of page

The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

​

First Course

​

Soup of the day:

Knolselderijsoep geserveerd met stokbroodjes met roomkaas en katenspek. 7,50*
~

Woodland mushroom croquettes with truffle mayonnaise

Bospaddestoelenkroketjes met truffelmayonaise

​
 

Second Course

​

Smoked salmon in seaweedwrap with seaweedchutney

Koudgerookte zalm, geserveerd met zeewierwrap en zeewierchutney.

The Malt ~ Raasay, Bordeaux red wine, Rye whiskey & Chinkapin oak casks, Isle of Raasay

~

Salad with homesmoked cheese and red onion chutney

Salade met gerookte kaas en rode ui chutney.

The Malt ~ ?
~

Smoked produce of the day

Heerlijk malse pulled chicken; eerst gemarineerd in knoflook-pekel en daarna gerookt met beukenhout; geserveerd met kerrie-mayonaise..
The Malt ~  Kingsbarns, unknown age, Highland

 

Third Course
 

Fillet of salmon poached with whisky and herbs

Met whisky en kruiden gepocheerde zalmfilet.

The Malt ~ Glen Moray, chardonnay cask, Speyside

~

Tender cuts of beef with haggis & Aberlour mustard cream sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en romige Aberlour whisky mosterd saus.

The Malt ~ Kilkerran, 12 years old, Campbeltown

~

Steak of farmed venison with wild mushroom cream sauce

Biefstuk van boerderijhert geserveerd met wilde paddestoelen roomsaus.

The Malt ~ ?
~

Ovenbaked spiced stewed pork pie

Ovengebakken pie gevuld met varkensstoofvlees bereid met specerijen en whisky.

The Malt ~ Inchmurrin Madeira wood finish, Highland

​
 

Fourth Course

​

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland.
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland

​
 

Fifth Course

​​

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang ook iets voor je aanpassen.

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 79,50

Complete Dinner excl. whisky: € 52,50

​

Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur).

​

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

​

Koe1.1
whiskybar kast 2.1
whiskybar
vlam in de pan
bottom of page