The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day
Tomaten paprika soep met fenegriekkaastosti.
 ~

Woodland mushroom croquettes with truffle-mustard-mayonnaise
Wilde paddenstoelen kroketjes met truffel mosterd mayo.

Second Course

Smoked salmon & salmonpaté with whiskymayonnaise

Koudgerookte zalm en zalmpaté met whiskymayo.
The Malt ~ Bunnahabhain, An Cladach, Islay

~

Organic Frisian cheese on salad with sweet pear dressing and croutons
Salade met biologische roodbacteriekaas van de Fryslâner, croutons en stoofperendressing.
The Malt ~ Benromach Organic, 9 year old, Speyside
 ~

Smoked produce of the day

Iets moois uit eigen rokerij.
VANDAAG:
Gerookte eendenborst met pruimenchutney.
The Malt ~  Glenallachie, 12 year old, Speyside

Third Course

Fish of the day
Pangebakken snoekbaarsfilet met mosterddillesaus.
The Malt ~ Bruichladdich, 10 year old, Islay

 ~

Tender cuts of beef with mushrooms & creamy black garlic sauce

Diamanthaasbiefstukjes met gebakken champignons en zwarte knoflook roomsaus.

The Malt ~  Tobermory, 10 year old, Island

~

Porkstew & beer pie

Ovengebakken pie gevuld met varkensstoofvlees, spek en ui; bereid met een scheutje bier.

The Malt ~  Fettercairn, 12 year old, Highland

~

Venison & wild boar stew
Hertenbiefstukje en wildstoofpot.

The Malt ~  Glen Scotia, double matured, Campbeltown

Fourth Course

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Glenmorangie, 14 year old, Portcask, Highland.
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 year old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 year old, Highland
~

Gone Nuts

Een bol vanille-roomijs met gerookte gezouten pinda’s, karamelsaus en slagroom.
The Malt ~ Bowmore, 10 year old, Islay

 

Fifth Course

 

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 76,50

Complete Dinner excl. whisky: € 50,-

Binnenkomst voor een whiskydinner kan tot 18.45 uur. Let op: ivm vervroegde sluitingstijd kan dit nu maar tot 17.15 uur.

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

pork and ribs
interieur avond
whiskybar
vlam in de pan