top of page

The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

First Course

Soup of the day:

Knolselderijsoep geserveerd met stokbroodjes met roomkaas en katenspek. 7,50*
~

Woodland mushroom croquettes with truffle mayonnaise

Bospaddestoelenkroketjes met truffelmayonaise


 

Second Course

Smoked salmon in seaweedwrap with seaweedchutney

Koudgerookte zalm, geserveerd met zeewierwrap en zeewierchutney.

The Malt ~ Raasay, Bordeaux red wine, Rye whiskey & Chinkapin oak casks, Isle of Raasay

~

Salad with homesmoked cheese and red onion chutney

Salade met gerookte kaas en rode ui chutney.

The Malt ~ ?
~

Smoked produce of the day

Heerlijk malse pulled chicken; eerst gemarineerd in knoflook-pekel en daarna gerookt met beukenhout; geserveerd met kerrie-mayonaise..
The Malt ~  Kingsbarns, unknown age, Highland

 

Third Course
 

Fillet of salmon poached with whisky and herbs

Met whisky en kruiden gepocheerde zalmfilet.

The Malt ~ Glen Moray, chardonnay cask, Speyside

~

Tender cuts of beef with haggis & Aberlour mustard cream sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en romige Aberlour whisky mosterd saus.

The Malt ~ Kilkerran, 12 years old, Campbeltown

~

Steak of farmed venison with wild mushroom cream sauce

Biefstuk van boerderijhert geserveerd met wilde paddestoelen roomsaus.

The Malt ~ ?
~

Ovenbaked spiced stewed pork pie

Ovengebakken pie gevuld met varkensstoofvlees bereid met specerijen en whisky.

The Malt ~ Inchmurrin Madeira wood finish, Highland


 

Fourth Course

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland.
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland


 

Fifth Course

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang ook iets voor je aanpassen.

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 79,50

Complete Dinner excl. whisky: € 52,50

Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur).

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

Koe1.1
whiskybar kast 2.1
whiskybar
vlam in de pan
bottom of page