top of page

The Menu

Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.

Starters
 

Bread for two

Broodplank voor twee personen.       
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: tuinkruidenpesto, cranberry-whisky-roomkaas, een vleesvariatie, gerookte olie en Maldon zeezout. 12,50*

 

Soup of the day:

Courgettesoep geserveerd met stokbroodjes peperroomkaas. 7,50*
 

Cheese & rocket croquettes

Kaas rucola kroketjes. 6,50
 

Traditional mussels with French bread and sauces

Met witte wijn en mosselgroenten gekookte mosselen, met stokbrood, whiskycocktail- en knoflooksaus. 14,-
 

Calvados camembert with fruitscone & salad

Een puntje Camembert bereid met calvados en broodkruim, geserveerd met een huisgemaakte appel-cranberry-zaden scone en salade. 12,50
 

Smoked salmon & shrimps with horseradishmayonnaise

Koudgerookte zalm en garnalen met mierikswortelmayonaise. 15,-*

Smoked produce of the day

Heerlijk malse pulled chicken; eerst gemarineerd in knoflook-pekel en daarna gerookt met beukenhout; geserveerd met kerriemayonaise. 13,50*

Bij bovenstaande drie gerechten serveren wij salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

For the little ones

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 6,50      
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 15,-

Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas omwikkeld met spek. 15,-

Kidsplate snack: met kipnuggets, kroket, frikandel of mini kaassoufflés. 10,50


Main courses
 

Panfried fillet of IJsselmeer bass served with shrimps and white wine sauce

Pangebakken filet van IJsselmeerbaars, geserveerd met witte wijn-garnalen-roomsaus. 27,-*

Traditional mussels with salad, French fries and sauces

Met witte wijn en mosselgroenten gekookte mosselen (1kg), geserveerd met rauwkostsalade, friet, whiskycocktail- en knoflooksaus. 25,-
Halve portie mosselen voor 16,50
 

Local lamb; fillet of lamb with pear & mint compote

Lamsvlees van de weilanden rond Stavoren; vandaag: Lamsboutfilet met peren en munt compote 28,50
 

Tender cuts of beef with haggis & whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky-peper-saus. 27,50*

Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
 

Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with smoked cheddar sauce

Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met- op appelhout gerookte - cheddarkaas saus. 26,50*
 

Tender cuts of beef with blue cheese sauce in crunchy crust

Diamanthaasbiefstukjes met blauwe kaas saus in krokante korst. 27,50*
 

Chicken and whisky pie

Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, spek, room en licht rokerige whisky. 24,50*
 

Cabbage roll filled with homemade falafel, bellpepper, corn, quinoa and rice. Served with herbpesto cream sauce (vegetarian / optionally vegan)

Kool rolletjes gevuld met huisgemaakte 'falafel' stukjes, paprika, maïs, quinoa en rijst. Geserveerd met een kruidenpesto roomsaus. 23,50*
 

Ovenbaked pie filled with pulled jackfruit and onions, prepared with herbs and red wine. (vegan)

Ovengebakken korstdeeg pie, gevuld met pulled jackfruit en uitjes, bereid met kruiden en rode wijn. 24,50*


Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.

 

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***


Desserts

Cheeselicious

Kaasplankje met kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 10,75
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-

Heerlijk met een glas van onze huisgemaakte rodewijnlikeur 4,75 / klein 3,30


Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,75

 

Summer vibes

Vanille- en Aardbeien-cheesecake-roomijs met amandel-aardbei-cookies en slagroom. 8,75
 

Loaded icecream

Vanille-roomijs en 'Snickers inspired chunks' met een rokerige twist, geserveerd met slagroom. 9,50
 

Banoffee feast

Coupe karamel-zeezout- en vanille-roomijs met banaan, karamel-shortbread, toffeesaus en slagroom. 8,75
 

T(h)ree fruits

Granaatappel-yoghurt-ijs, groene appel-yoghurt-ijs en citroensorbetijs. 8,75


Cranberry crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,75
 

Luxury chocolates

Lekker bij de koffie of gewoon zomaar; 3 bonbons. 2,50
 

For the wee ones

Klein dessert met 2 ijssoorten naar keuze 5,75
Roomijs soorten:
Aardbei-cheesecake, Karamel-zeezout, Straciatella en Vanille.
Yoghurtijs soorten: Granaatappel en Groene appel.

Sorbetijs soorten: Citroen- en Mango-passievrucht.
+ topping naar keuze
toffee-, chocolade-, aardbeiensaus en slagroom.
A little more icecream.... bovenstaande is ook als groter dessert te bestellen voor 8,25

Homemade liqueurs

Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,75 / klein 3,30

400 different single malts in the Whiskybar

In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

zomer rookoven3kl.jpg

Enjoy our homesmoked specialties.

The Whiskydinner
 

Een bijzonder 4 gangen diner met ter afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.


Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur
(zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.

Menu info whiskydinner.

Wijn
&

Prosecco

Bier
&

Cider

Non Alc.
Specials

Other
drinks

Koffie

Diner voor een groep
 

Ben je met meer dan 30 pers.? Kijk dan even bij onze lunches of buffetten.

Wil je komen dineren met een gezelschap van 14 tot 30 personen?

Dit kan in ons restaurant bijna het hele jaar door*. In de periode vanaf april t/m oktober ontvangen we jullie graag in onze rustieke schuur, voorzien van infraroodverwarming boven de tafels en fleecedekens op de stoelen. In overleg is het eventueel ook mogelijk om in het restaurant te dineren.

​Wij stellen graag voor jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart. Check evt. ook onze bbq mogelijkheden.
 

Voorgerecht opties:

A: Voorgerecht met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. 14,-
B: Klein voorgerecht met keuze als A, maar dan een 2/3e portie. 10,50
C: Soep van de dag. 7,-
D: Broodplankje met diverse smeerseltjes. 6,25
E: Soep vd dag + klein broodplankje. 10,25
Men bestelt als groep 1 van bovenstaande; evt is een combinatie van A/B/C mogelijk.

Hoofdgerecht met keuze uit minimaal 2 vlees, 1 vis en 1 vegetarisch gerecht. 26,- (veg. 24,-)

Dessert met keuze uit 2 ijsdesserts, Schotse koffie of koffie+bonbons+huisgemaakt likeurtje. 8,50

Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel. 

 

Klik hier om te reserveren voor een groep.


*jaarlijkse wintersluiting vanaf ongeveer 20 dec t/m 10 feb.

Homemade whisky liqueurs

bottom of page