top of page

The Menu

Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.

Starters
 

Bread for two

Broodplank voor twee personen.       
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: tuinkruidenpesto, cranberry-whisky-roomkaas, een vleesrillette (=pastei), gerookte olie en Maldon zeezout. 12,50*

 

Soup of the day:

Licht gebonden champignonsoep en sneetjes stokbrood met tuinkruidenpesto. 7,50*
 

Veal croquettes with Vadouvan mayonnaise

Kalfsvleeskroketjes geserveerd met Vadouvan-mayonaise. 6,50

 

Calvados camembert with fruitscone & salad

Een puntje Camembert bereid met calvados en broodkruim, geserveerd met een huisgemaakte appel-cranberry-zaden scone en salade. 12,50
 

Sweet & spicy shrimps

Roze garnalen, tomaat en lente ui; met dressing van kerrie, honing en sesamolie. 15,-*
 

Smoked produce of the day

Gerookte pulled pork van Gaasterlands kruidenvarken geserveerd met whisky barbecuesaus. 13,50*

Bij bovenstaande drie gerechten serveren wij salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

For the little ones

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 6,50      
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 15,-

Kidsplate vlees: met kleine portie varkensschnitzel. 15,-

Kidsplate snack: met kipnuggets, luxe bitterballen, frikandel of mini kaassoufflés. 10,50


Main courses
 

Ovenbaked fillet of salmon with topping of onions, bacon, almond, tarragon and whisky

Ovengebakken zalmfilet met topping van ui, spek, amandel, dragon en whisky. 27,-
 

Panfried fillet of seabass with dill relish

Pangebakken zeebaarsfilet met dille relish. 26,50
 

Slowcooked fillet of guinea fowl, served with onion, peach, bacon stirfry finished with grated orange peel

Langzaam gegaarde parelhoenfilet, geserveerd met roerbak van uitjes, perzik en spek, afgemaakt met een beetje geraspte sinaasappelschil. 27,-
 

Tender cuts of beef with blue cheese sauce in crunchy crust

Diamanthaasbiefstukjes met blauwe kaas saus in krokante korst. 27,-*
 

Tender cuts of beef with with haggis & whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky-peper-saus. 27,-*

Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
 

Cordon Bleu, filled with cheese & peat smoked ham

Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte ham; geserveerd met rode ui chutney. 24,50
 

Chicken and whisky pie

Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, spek, room en licht rokerige whisky. 24,50*
 

Ovenbaked cheese onion pie (vegetarian)

Ovengebakken korstdeeg 'pie' met kaas, ui en zaden. 23,50*
 

Stew with soybean bites, bell pepper, onion, mushrooms and light whisky creamsauce (vegetarian/ optionally vegan)

Stoofpotje van soja bites (vega kipstuckjes van de 'vegetarische slager'), ui, paprika en champignons met licht romige whiskysaus. 24,50*


Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.

 

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***


Desserts

Cheeselicious

Kaasplankje met kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 10,75
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-

Heerlijk met een glas van onze huisgemaakte rodewijnlikeur 4,75 / klein 3,30


Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,75
 

Summer vibes

Vanille- en aardbeien-cheesecake-roomijs met verse aardbeien en slagroom. 9,50
 

Banoffee feast

Coupe karamel-zeezout- en vanille-roomijs met banaan, karamel-shortbread, toffeesaus en slagroom. 8,75
 

T(h)ree fruits

Granaatappel-yoghurt, groene appel-yoghurt en citroensorbetijs. 8,75


Cranberry crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,75
 

Luxury chocolates

Lekker bij de koffie of gewoon zomaar; 3 bonbons. 2,50
 

For the wee ones

Klein dessert met 2 ijssoorten naar keuze 5,75
Roomijs soorten:
Aardbei-cheesecake, Hazelnoot, Karamel-zeezout, Straciatella en Vanille
Yoghurtijs soorten: Granaatappel en Groene appel

Sorbetijssoorten: Citroen- en Mango-passievrucht
+ topping naar keuze
toffee-, chocolade-, aardbeiensaus en slagroom.
A little more icecream.... bovenstaande is ook als groter dessert te bestellen voor 8,25

Homemade liqueurs

Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,75 / klein 3,30

400 different single malts in the Whiskybar

In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

zomer rookoven3kl.jpg

Enjoy our homesmoked specialties.

The Whiskydinner
 

Een bijzonder 4 gangen diner met ter afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.


Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur
(zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.

Menu info whiskydinner.

Wijn
&

Prosecco

Bier
&

Cider

Non Alc.
Specials

Other
drinks

Koffie

Diner voor een groep
 

Ben je met meer dan 30 pers.? Kijk dan even bij onze lunches of buffetten.

Wil je komen dineren met een gezelschap van 14 tot 30 personen?

Dit kan in ons restaurant bijna het hele jaar door*. In de periode vanaf april t/m oktober ontvangen we jullie graag in onze rustieke schuur, voorzien van infraroodverwarming boven de tafels en fleecedekens op de stoelen. In overleg is het eventueel ook mogelijk om in het restaurant te dineren.

​Wij stellen graag voor jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart. Check evt. ook onze bbq mogelijkheden.
 

Voorgerecht opties:

A: Voorgerecht met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. 14,-
B: Klein voorgerecht met keuze als A, maar dan een 2/3e portie. 10,50
C: Soep van de dag. 7,-
D: Broodplankje met diverse smeerseltjes. 6,25
E: Soep vd dag + klein broodplankje. 10,25
Men bestelt als groep 1 van bovenstaande; evt is een combinatie van A/B/C mogelijk.

Hoofdgerecht met keuze uit minimaal 2 vlees, 1 vis en 1 vegetarisch gerecht. 26,- (veg. 24,-)

Dessert met keuze uit 2 ijsdesserts, Schotse koffie of koffie+bonbons+huisgemaakt likeurtje. 8,50

Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel. 

 

Klik hier om te reserveren voor een groep.


*jaarlijkse wintersluiting vanaf ongeveer 20 dec t/m 10 feb.

bottom of page