top of page

The Menu

Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.

Starters
 

Bread for two

Broodplank voor twee personen.       
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: boerenkoolpesto, roomkaas met oude kaas, kerriekruiden en walnoot, een vleesrillette (=pastei), gerookte olie en Maldon zeezout. 12,50*

 

Soup of the day:

Carrot & Coriander soep, bereid met een scheutje sherry, geserveerd met een sneetje stokbrood met dadel-roomkaas. 7,50*

Woodland mushroom croquettes with truffle mayonnaise
Bospaddenstoelenkroketjes met truffel mayonaise. 6,50*
 

Sweet potato pattie with smoked leeks, veggie crisps & honey curry dressing

Zoete aardappel burger geserveerd met zacht gegaarde gerookte prei, groentenchips en honing kerrie saus. 13,-


Smoked salmon & shrimps with herb mayonnaise

Koudgerookte zalm en grote garnalen met kruidige mayonaise. 15,-*
 

Starter of the day
Salade met turfgerookt en gesneden runderbuik, geserveerd met licht spicy worcestershire mayonaise en tuinkers.13,50*


Bij onze gerechten serveren wij salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

For the little ones

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 6,50      
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 15,-

Kidsplate vlees: met kleine portie rundergehaktburger met cheddarkaas en tomaat. 15,-

Kidsplate snack: met kipnuggets of mini kaassoufflés. 10,50



Main courses
 

Fish of the day
Pangebakken zeebaarsfilet met dille relish. 24,50

Fishstew in creamy white wine sauce
Vispot met o.a. zalm, kabeljauw en gamba's (geen schelpdieren), bereid met witte wijn roomsaus. 24,50
 

Tender cuts of beef with haggis & Aberlour mustard cream sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en romige mosterd whisky saus. 27,-*

Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!

 

Tender cuts of beef with blue cheese sauce in crunchy crust

Diamanthaasbiefstukjes met blauwe kaas saus in krokante korst. 27,-*
 

Gamemeat: venison & wild boar stew

Stoofpot van hert en wild zwijn. 26,50*

Chicken and whisky pie

Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui,spek, room en licht rokerige whisky. 24,50*
 

Cordon Bleu, filled with cheese & peat smoked ham

Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte ham; geserveerd met rode ui chutney. 24,50

Pulled smoky jackfruit pie (vegan)
Ovengebakken korstdeeg pie met vulling van licht gerookte 'pulled jackfruit', gebakken uitjes, gemalen zonnebloem- en pompoenpitten en plantaardige room. 23,-*
 

Root celery ‘steak’ prepared with a very special herb butter and onions cooked with spices & lemon peel (vegetarian).

‘Steak’ van knolselderij, langzaam gegaard met een bijzondere kruidenboter, vervolgens  gegrild en geserveerd met smaakvolle uitjes - met o.a. specerijen en citroenrasp - en tapioca-paprika-kroepoek. 23,-


Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.

 

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***


Desserts

Cheeselicious

Kaasplankje met kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 10,50
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-

Heerlijk met een glas 14 jaar oude Glenmorangie, gerijpt op een Portvat. 8,50- / klein 5,95

Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,50

Cranberry crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,50
 

Frozen summer

Coupe citroen-meringue-roomijs en bloedsinaasappel-yoghurt-ijs met slagroom. 8,50
 

A bear's dream

Walnoot-honing-roomijs*, met huisgemaakte carrotcake, creme fraîche en honing 9,50
*Speciaal gemaakt voor de Koebrug door IJsboerderij de Bûte
rkamp
 

Dark & delicious

Coupe karamel-zeezout-, chocolade- en mocca-roomijs met een kletskop en slagroom. 8,50
 

For the wee ones

Klein dessert met 2 ijssoorten naar keuze: Bloedsinaasappel-yoghurtijs, Kweepeer-vlierbes-roomijs (bevat eiwit), Citroen-meringue, Honing-walnoot-, Karamel-zeezout-, Chocolade-, Mocca- en Vanille-roomijs.
+ topping naar keuze: toffee-, chocolade-, frambozensaus of kokossiroop, en slagroom. 5,50
A little more icecream.... bovenstaande is ook als groter dessert te bestellen voor 8,-

Homemade liqueurs

Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,75 / klein 3,30

400 different single malts in the Whiskybar

In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

zomer rookoven3kl.jpg

Enjoy our homesmoked specialties.

The Whiskydinner
 

Een bijzonder 4 gangen diner met ter afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.


Binnenkomst voor een whiskydinner kan tot 18.30 uur
(zaterdag's tot 19.00 uur).

Menu info whiskydinner.

Wijn
&

Prosecco

Bier
&

Cider

Non Alc.
Specials

Other
drinks

Koffie

Diner voor een groep
 

Ben je met meer dan 30 pers.? Kijk dan even bij onze lunches of buffetten.

Wil je komen dineren met een gezelschap van 14 tot 30 personen?

Dit kan in ons restaurant bijna het hele jaar door*. In de periode vanaf april t/m oktober ontvangen we jullie graag in onze rustieke schuur, voorzien van infraroodverwarming boven de tafels en fleecedekens op de stoelen. In overleg is het eventueel ook mogelijk om in het restaurant te dineren.

​Wij stellen graag voor jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart. Check evt. ook onze bbq mogelijkheden.
 

Voorgerecht opties:

A: Voorgerecht met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. 13,50
B: Klein voorgerecht met keuze als A, maar dan een 2/3e portie. 10,-
C: Soep van de dag. 7,-
D: Broodplankje met diverse smeerseltjes. 6,-
E: Soep vd dag + klein broodplankje. 10,-
Men bestelt als groep 1 van bovenstaande; evt is een combinatie van A/B/C mogelijk.

Hoofdgerecht met keuze uit minimaal 2 vlees, 1 vis en 1 vegetarisch gerecht. 25,- (veg. 23,-)

Dessert met keuze uit 2 ijsdesserts, Schotse koffie of koffie+bonbons+huisgemaakt likeurtje. 8,-​

Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel. 

 

Klik hier om te reserveren voor een groep.


*jaarlijkse wintersluiting vanaf ongeveer 20 dec t/m 10 feb.

bottom of page