The Menu

Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.

Starters
 

Bread for two

Broodplank voor twee personen.       
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: rucolapesto,  dadel-whisky-roomkaas, een vleesrillette (=pastei), gerookte olie en Maldon zeezout. 12,50*

 

Soup of the day

Licht gebonden champignonsoep en stokbroodjes met champignontapenade 7,50*

Cheese & Rocket croquettes
Kaas rucola kroketjes. 6,50*

Frisian soft goatscheese salad with fresh mintrelish
Salade met zachte Friese geitenkaas en frisse muntrelish. 11,50*
 

​​Veggie 'Scotch egg' just as good as the original!
Partjes gekookt ei, huisgemaakte krokant gefrituurde bietenburger en piccalilly. 13,-

 

Smoked salmon with shrimps, seaweedwrap & seaweed chutney

Koudgerookte zalm met garnalen, zeewierwrap en zeewierchutney, 15,-*


Smoked produce of the day
VANDAAG:

Gerookte pulled pork van Gaasterlands kruidenvarken geserveerd met whisky barbecue saus. 13,50*

Bij onze gerechten serveren wij salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

For the little ones

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 6,50       Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 15,-

Kidsplate vlees: met kleine portie spareribs. 15,-

Kidsplate snack: met 1 kroket, frikandel, kipnuggets of mini kaassoufflés. 10,50



Main courses
 

Fish of the day:
Please ask us for today's recipe.

Pangebakken Roodbaarsfilet met licht spicy honing whisky roomsaus. 25,50*

 

Tender cuts of beef with smoked haddock flakes & soy-fish-sauce Diamanthaasbiefstukjes met gerookte schelvisvlokken en een bijzondere saus van o.a. gefermenteerde ansjovis en ketjap. 27,-*


Tender cuts of beef with haggis & lightly smoky whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky peper saus. 27,-*

Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!

 

Pork & beer pie

Ovengebakken pie gevuld met varkensstoofvlees, bereid met een scheutje donker bier. 23,50*

 

Cordon Bleu, filled with cheese & peat smoked ham
Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte ham; geserveerd met rode ui chutney. 24,50*

Cheese onion pie
Ovengebakken korstdeeg pie met vulling van cheddarkaas, gebakken uitjes en lijnzaad. 23,-*


Smoky Cauliflower, green asparagus and leek gravy
Licht gerookte, gebakken bloemkoolstukken met groene asperges en prei-jus. 23,-*

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons even weten a.u.b.***


Desserts

Cheeselicious

Kaasplankje met kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 10,50
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-

Heerlijk met een glas 14 jaar oude Glenmorangie, gerijpt op een Portvat. 8,50- / klein 5,95

Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,50

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,50
 

Hazel & Co.

Hazelnoot- en straciatella-roomijs met slagroom, geroosterde hazelnoten en 'cacaosiroop'. 8,50
 

Scottish summer

Strawberry-cheesecake-roomijs met bastogne-koek, aardbeien en slagroom. 8,50
 

Gone Nuts

Een bol vanille-roomijs met gerookte gezouten pinda’s, karamelsaus en slagroom. 6,50
 

Millionaires shortbread
‘Luxurious Shortbread’ met een laag toffee-karamel en een laagje chocolade. 3,50
Ook te bestellen met een bol vanille roomijs en slagroom. + 5.-

 

For the Wee ones

2 bolletjes ijs, keuze uit: Granaatappel-yoghurt-ijs, vanille-, chocolade, straciatella, of mango-roomijs; met kokossiroop, toffee- of chocoladesaus en slagroom. 5,50
A little more ice cream.... bovenstaande is ook als groter dessert te bestellen voor 8,-

Homemade liqueurs

Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,50 / klein 3,15

400 different single malts in the Whiskybar

In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

zomer rookoven3kl.jpg

Enjoy our homesmoked specialties.

The Whiskydinner
 

Een bijzonder 4 gangen diner met ter afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.


Binnenkomst voor een whiskydinner kan tot 18.45 uur.

Menu info whiskydinner.

Wijn
&

Prosecco

Bier
&

Cider

Non Alc.
Specials

Other
drinks

Koffie

Diner voor een groep
 

Ben je met meer dan 30 pers.? Kijk dan even bij onze lunches of buffetten.

Wil je komen dineren met een gezelschap van 14 tot 30 personen?

Dit kan in ons restaurant bijna het hele jaar door*. In de periode vanaf april t/m oktober ontvangen we jullie graag in onze rustieke schuur, voorzien van infraroodverwarming boven de tafels en fleecedekens op de stoelen. In overleg is het eventueel ook mogelijk om in het restaurant te dineren.

​Wij stellen graag voor jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart. Check evt. ook onze bbq mogelijkheden.
 

Voorgerecht opties:

A: Voorgerecht met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. 13,50
B: Klein voorgerecht met keuze als A, maar dan een 2/3e portie. 10,-
C: Soep van de dag. 7,-
D: Broodplankje met diverse smeerseltjes. 6,-
E: Soep vd dag + klein broodplankje. 10,-
Men bestelt als groep 1 van bovenstaande; evt is een combinatie van A/B/C mogelijk.

Hoofdgerecht met keuze uit minimaal 2 vlees, 1 vis en 1 vegetarisch gerecht. 25,- (veg. 23,-)

Dessert met keuze uit 2 ijsdesserts, Schotse koffie of koffie+bonbons+huisgemaakt likeurtje 8,-​

Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel. 

 

Klik hier om te reserveren voor een groep.


*jaarlijkse wintersluiting vanaf ongeveer 20 dec t/m 10 feb.