top of page

The Menu

Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.

Starters
 

Bread for two

Broodplank voor twee personen.       
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: tuinkruidenpesto, abrikoos-whisky-roomkaas, een vleesrillette (=pastei), gerookte olie en Maldon zeezout. 12,50*

 

Soup of the day:

Tomaten paprika soep, geserveerd met een kleine fenegriekkaas-tosti. 7,50*
 

Veal croquettes with Vadouvan mayonnaise

Kalfsvleeskroketjes geserveerd met Vadouvan-mayonaise. 6,50
 

Salad with young Frisian goatscheese & mint relish

Salade met Friese zachte geitenkaas, geserveerd met frisse munt relish. 12,50*

 

Smoked salmon & shrimps with herb mayonnaise

 

Koudgerookte zalm en grote garnalen met kruidige mayonaise.15,-*
 

Home smoked pulled turkey with pear chutney
Gerookte pulled turkey geserveerd met licht spicy perenchutney. 13,50*


Bij bovenstaande drie gerechten serveren wij salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

For the little ones

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 6,50      
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 15,-

Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas omwikkeld met spek. 15,-

Kidsplate snack: met kipnuggets, kroket, frikandel of mini kaassoufflés. 10,50


Main courses

Fish of the day.
Graag vertellen wij over het visgerecht van de dag 24,-

Panfried fillet of redfish with lightly spicy honey whisky creamsauce.
Pangebakken roodbaarsfilet met licht spicy honing whisky roomsaus. 26,-*

Traditional mussels with salad, French fries and sauces
Met witte wijn en mosselgroenten gekookte mosselen, geserveerd met rauwkostsalade, friet, whiskycocktail- en knoflooksaus. 25,-
Halve portie mosselen voor 16,50
 

Smoked fillet of Guinea fowl on pearl-pasta

Gerookte filet van parelhoen, geserveerd op parelcouscous bereid met prei en room. 26,50*
 

Tender cuts of beef with haggis & whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky-peper-saus. 27,-*

Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!

 

Tender cuts of beef with blue cheese sauce in crunchy crust

Diamanthaasbiefstukjes met blauwe kaas saus in krokante korst. 27,-*
 

Cordon Bleu, filled with cheese & peat smoked ham

Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte ham; geserveerd met rode ui chutney. 24,50

Ovenbaked Chicken & thyme pie

Ovengebakken pie gevuld met malse kipdijstukjes van 'Boerderijkip', bereid met ui, spek en tijm. 24,50*
 

Red bell pepper filled with lentil, eggplant, onion, and cumin-cheese etc. Served with rice and spicy eggplant chutney (vegetarian / optionally vegan).

Rode paprika met vulling van o.a. linzen, aubergine, ui en komijnekaas; geserveerd met licht kruidige rijst en spicy auberginechutney (vegan optie: zonder kaas) 23,-*
 

Stew with soybean bites onions & mushrooms in black garlic & whisky sauce (vegetarian/ optionally vegan)

Stoofpotje van soja-bites, ui en champignons in zwarte knoflook whiskyroomsaus (kan evt. bereid worden met plantaardige room). 23,50*


Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.

 

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***


Desserts

Cheeselicious

Kaasplankje met kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 10,75
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-

Heerlijk met een glas van onze huisgemaakte rodewijnlikeur 4,75 / klein 3,30
 

Smoky Coffee

Rokerige 'mocca-whisky-custard' met een bol vanille-roomijs, slagroom en een kletskop. 8,75


Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,75

Cranberry crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,75
 

Dark & delicious

Coupe chocolade-, karamel-zeezout- en mocca-roomijs met koffiesaus en slagroom. 8,75

Frozen summer

Coupe Citroen-sorbet-ijs, blauwe bessen-kokos-sorbet-ijs en framboos-yoghurt-ijs met slagroom. 8,75
 

Luxury chocolates

Lekker bij de koffie of gewoon zomaar; 3 bonbons. 2,50
 

For the wee ones

Klein dessert met 2 ijssoorten naar keuze 5,75
Roomijs soorten: Karamel-zeezout-,
Chocolade-, Mocca- en Vanille
Overige ijssoorten:
Framboos-yoghurtijs,
Blauwe-bessen-kokos-ijs
(vegan) en Citroen-sorbetijs (vegan).
+ topping naar keuze
toffee-, chocolade-, frambozensaus of kokossiroop, en slagroom.
A little more icecream.... bovenstaande is ook als groter dessert te bestellen voor 8,25

Homemade liqueurs

Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,75 / klein 3,30

400 different single malts in the Whiskybar

In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

zomer rookoven3kl.jpg

Enjoy our homesmoked specialties.

The Whiskydinner
 

Een bijzonder 4 gangen diner met ter afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.


Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur
(vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur).

Menu info whiskydinner.

Wijn
&

Prosecco

Bier
&

Cider

Non Alc.
Specials

Other
drinks

Koffie

Diner voor een groep
 

Ben je met meer dan 30 pers.? Kijk dan even bij onze lunches of buffetten.

Wil je komen dineren met een gezelschap van 14 tot 30 personen?

Dit kan in ons restaurant bijna het hele jaar door*. In de periode vanaf april t/m oktober ontvangen we jullie graag in onze rustieke schuur, voorzien van infraroodverwarming boven de tafels en fleecedekens op de stoelen. In overleg is het eventueel ook mogelijk om in het restaurant te dineren.

​Wij stellen graag voor jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart. Check evt. ook onze bbq mogelijkheden.
 

Voorgerecht opties:

A: Voorgerecht met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. 13,50
B: Klein voorgerecht met keuze als A, maar dan een 2/3e portie. 10,-
C: Soep van de dag. 7,-
D: Broodplankje met diverse smeerseltjes. 6,-
E: Soep vd dag + klein broodplankje. 10,-
Men bestelt als groep 1 van bovenstaande; evt is een combinatie van A/B/C mogelijk.

Hoofdgerecht met keuze uit minimaal 2 vlees, 1 vis en 1 vegetarisch gerecht. 25,- (veg. 23,-)

Dessert met keuze uit 2 ijsdesserts, Schotse koffie of koffie+bonbons+huisgemaakt likeurtje. 8,25

Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel. 

 

Klik hier om te reserveren voor een groep.


*jaarlijkse wintersluiting vanaf ongeveer 20 dec t/m 10 feb.

bottom of page