
The Menu
Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.
Starters
Bread for two
Broodplank voor twee personen.
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: boerenkoolpesto, Brie-roomkaas met rode uien chutney, eendenrillette, gerookte olie en Maldon zeezout. 13,50*
Soup of the day:
Tomaten paprikasoep geserveerd met kleine fenegriekkaastosti 8,-*
Wild mushroom croquettes with truffle mayonnaise
Paddenstoelenkroketjes met truffelmayonaise. 7,-
Homemade Fish & shrimpcakes with horseradish mayonnaise
Huisgemaakte Gefrituurde vis en garnalen 'koekjes' met mierikswortelmayonaise. 8,-
Creamed Brie with honey & thyme, served with red onion chutney
Brie-roomkaas met tijm en honing, geserveerd met rode ui chutney en toast. 13,-
Smoked salmon, aromatic toast and cramelised onion & garlic mayonnaise
Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en toast gearomatiseerd met vissaus, geserveerd met mayonaise bereid met gecarameliseerde ui en knoflook.15,50*
Smoked produce of the day
Op kersenhout gerookte gesneden eendenborst, geserveerd met pruimen geweld in whiskylikeur. 14,50*
Bij bovenstaande drie gerechten serveren wij salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.
* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.
For the little ones
Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 7,50
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 16,-
Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas omwikkeld met spek. 16,-
Kidsplate snack: met kipnuggets, kroket, frikandel of mini kaassoufflés. 11,50
Main courses
Fish of the day
Vistrio met o.a. pangebakken zalmfilet, zeebaarsfilet en gamba's met witte wijn roomsaus. 26,50
Farmed venison steak with creamy wild mushroom sauce
Biefstuk van boerderijhert met romige wilde paddenstoelensaus. 28,50*
Tender cuts of beef with haggis & Aberlour mustard creamsauce
Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en whisky-mosterd-roomsaus. 28,50*
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lams- en varkenslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
Slowcooked fillet of guinea fowl, served with candied cherries, sweet red wine sauce and toasted almondchops
Langzaam gegaarde parelhoenfilet, geserveerd met geconfijte kersen, zoete rode wijn saus en geroosterde amandelstukjes. 28-
Tender cuts of beef with blue cheese sauce in crunchy crust
Diamanthaasbiefstukjes met blauwe kaas saus in krokante korst. 28,50*
Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with smoked cheddar sauce
Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met- op appelhout gerookte - cheddarkaas saus. 27,50*
Game pie
Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met stoofvlees van hert en wild zwijn, geserveerd met pruimenchutney. 26,50*
Jerusalem artichoke and quinoa rösti served with creamy wild mushroom & sweet chestnut sauce (vegetarian)
Aardpeer quinoa rösti geserveerd met wilde paddestoelenroomsaus en stukjes tamme kastanje. 24,50*
Ovenbaked pie filled with celeriac, parsnip, onions, candied ginger, crème fraîche and curry spices. (vegetarian)
Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met knolselderij, pastinaak, ui, gekonfijte gember, crème fraîche en kerriekruiden. 24,50
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.
* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.
***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***
Desserts
Cheeselicious
Kaasplankje met kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 10,75
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-
Heerlijk met een glas van onze huisgemaakte rodewijnlikeur 4,75 / klein 3,30
Our all time favourite
‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,75
Banoffee feast
Vanille-roomijs met banaan, karamelsaus, stroopwafelstukjes en slagroom. 8,75
After Eight
Coupe munt- en chocolade roomijs met chocoladesaus en slagroom 8,75
Gone nuts
Een bol vanille-roomijs met gerookte gezouten pindastukjes, karamelsaus, en slagroom. 7,-
Cranberry crowdie
Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,75
Luxury chocolates
Lekker bij de koffie of gewoon zomaar; 3 bonbons. 3,-
For the wee ones
Klein dessert met 2 ijssoorten naar keuze 5,75
Roomijs soorten: Chocolade, Munt, en Vanille.
Yoghurtijs soorten: Yoghurt bloedsinaasappel
Sorbetijs soorten: Citroen en Mango-passievrucht.
+ topping naar keuze
toffee-, chocolade-, aardbeiensaus en slagroom.
A little more icecream.... bovenstaande is ook als groter dessert te bestellen voor 8,25
Homemade liqueurs
Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,85 / klein 3,35
400 different single malts in the Whiskybar
In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

Enjoy our homesmoked specialties.
The Whiskydinner
Een bijzonder 4 gangen diner met als afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.
Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
Menu info whiskydinner.
Wijn
&
Prosecco
Non Alc.
Specials




Homemade food and whisky liqueurs
Diner voor een groep
Ben je met meer dan 30 pers.? Kijk dan even bij onze lunches of buffetten.
Wil je komen dineren met een gezelschap van 14 tot 30 personen?
Dit kan in ons restaurant bijna het hele jaar door*. In de periode vanaf april t/m oktober ontvangen we jullie graag in onze rustieke schuur, voorzien van infraroodverwarming boven de tafels en fleecedekens op de stoelen. In overleg is het eventueel ook mogelijk om in het restaurant te dineren.
Wij stellen graag voor jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart. Check evt. ook onze bbq mogelijkheden.
Voorgerecht opties:
A: Voorgerecht met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. 14,50
B: Klein voorgerecht met keuze als A, maar dan een 2/3e portie. 11,-
C: Soep van de dag. 7,50
D: Broodplankje met diverse smeerseltjes. 6,75
E: Soep vd dag + klein broodplankje. 10,75
Men bestelt als groep 1 van bovenstaande; evt is een combinatie van A/B/C mogelijk.
Hoofdgerecht met keuze uit minimaal 2 vlees, 1 vis en 1 vegetarisch gerecht. 27,- (veg. 25,-)
Dessert met keuze uit 2 ijsdesserts, Schotse koffie of koffie+bonbons+huisgemaakt likeurtje. 8,50
Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel.
Klik hier om te reserveren voor een groep.
*jaarlijkse wintersluiting vanaf ongeveer 16 dec t/m 6 feb.