Menu a la carte

Special Offer

Fever Tree
Ginger Beer 0%

for 3,-

Starters

Soup of the day

Soep van de dag met iets er bij. 6,75*
VANDAAG: Gele paprikasoep en een sneetje stokbrood met kerrie-oude kaas-roomkaas.
 

Bread for two

Stokbrood voor twee personen.       
Met tuinkruidenpesto, mix van roomkaas met kerrie en oude kaas, een vleesbereiding, gerookte maïsolie en Maldon zeezout. 10,50*
 

Smoked produce of the day

Iedere dag bieden we weer een heerlijk vleesgerecht uit eigen rokerij.
Vandaag: Salade met 'pulled garlic chicken' en honing whisky peper dressing. 12,50*
 

Salad with Frisian 'Emmentaler'cheese and whiskyraisins

Groene salade met rauwmelkse Tynjetaler kaas, whiskyrozijnen en geroosterde zonnebloempitten. 10,-*

Smoked salmon & shrimps with honeycaramelised onion garlic mayonnaise

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en roze garnalen met honing-gecarameliseerde ui knoflook mayo. Geserveerd met kleine salade.
The Malt ~ Old Pulteney, 12 year old, Coastal Highland

 

* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleine portie voor 2/3e  van de prijs. Bij onze gerechten serveren wij een kleine hoeveelheid brood.
 

 

 

 

 

Main Courses

Meat
 

Meat of the day

Graag vertellen wij over de bereiding van de dag 23,50
 

Cordon Bleu of regional pork filled with cheese and peat smoked ham

Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte rauwe ham, geserveerd met rode ui chutney. 23,50

Beef with spicy bellpepper & garlic stirfry 

Op hoog vuur gebakken medaillons van Ierse diamanthaasbiefstuk met roerbak van spicy paprika en knoflook. 23,50*

Veal ribeye steak with oyster mushroom & Vadouvan sauce

Kalfsribeye steak met oesterzwammen en Vadouvan saus. 24,50

De gefermenteerde Vadouvan kruiden smaken licht naar kerrie.

Wij gebruiken Vitender kalfsvlees, dit is jong rosé kalfsvlees met een bijzondere smaak. Het verstrekken van vezelrijk mengvoeder aan de kalveren en de optimale zorg voor de dieren komen tot uiting in de kwaliteit van het licht rosé kalfsvlees. De kalveren worden in groepshuisvesting gehouden in ruime en frisse stallen met voldoende daglicht.

 

Fish

Catch of the day; choice of two fish dishes

Iedere dag bereiden wij twee mooie visgerechten.

 

Vegetarian

 

Potato quinoa scones with oyster-mushrooms & chestnuts in creamy sauce

Aardappel-quinoa-rösti met oesterzwammen en kastanjes in romige saus. 21,50*

Ovenbaked cheese onion pie served with pumpkin whisky chutney 

Ovengebakken pie gevuld met ui, kaas, pompoenpitjes en rozemarijn. Geserveerd met pompoen-dadel-whisky-chutney. 21,50*


 

* Van deze gerechten bieden wij ook kleinere porties; wij rekenen dan 75% van de vermelde prijs.

 

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons even weten a.u.b.***
 

 

 

For the kids

 

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 4,50         Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie visfilet van de dag. 12,50

Kidsplate vlees: met kleine portie spareribs. 12,50

Kidsplate snack: met 1 kroket, frikandel, kipnuggets of mini kaassoufflés. 8,50

 

Desserts

Oktober actie: 'All homemade Orange Babies dessert’
Chocolade-lavataartje met sinaasappel sorbet ijs, whisky-abrikozen, amandelslagroom en likeur van Staverse duindoornbessen. 8,50
- wij doneren 1,50 aan Orange Babies -
Orange Babies ambieert een wereld waar geen kinderen meer worden geboren met hiv en een samenleving waar moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, een eerlijke kans op een toekomst hebben. Orange Babies strijdt tegen de oorzaken én gevolgen van de  epidemie. Meer informatie: orangebabies.nl


Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 9,50
Kaasplankje voor 2 personen. 18,-

Heerlijk met een glas 12 jaar oude Glenmorangie gerijpt op een Portvat. 7,80- / klein 5,45

Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 7,50

Millionaires shortbread
Luxurious Shortbread’ met een dikke laag toffee-karamel en een laagje chocolade. 3,50
Ook te bestellen met een kopje koffie o.i.d.

Of met een bol vanille roomijs en slagroom. + 4,50

ScrumptiousNess

Coupe met walnoot-ahorn-ijs, vanille-roomijs, chocoladesiroop, chocoladesnippers en slagroom 7,50

After Eight

Coupe munt-roomijs met chocolate chipcookie-crunch, chocoladesaus en slagroom 7,50
 

 

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom 7,50
 

​​For the Wee ones

1 bol of 2 kleine bolletjes roomijs naar keuze: Vanille / Walnoot-ahorn / Munt / of Mango-yoghurt-ijs. Met kersensiroop, toffee- of chocoladesaus en slagroom. 4,50

Homemade liqueurs

Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,-
 

400 different single malts in the Whiskybar

De whiskybar; normaal een plek waar iedereen even mocht komen rondneuzen om samen met ons de ideale whisky te ontdekken. In principe kan dat nog steeds, maar helaas is er maar ruimte voor 1 gezelschap tegelijk, dus houdt a.u.b. rekening met elkaar. Natuurlijk brengen we ook graag het advies aan tafel…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

The Whiskydinner
 

Een bijzonder 4 gangen diner met ter afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.


Dit diner kan besteld worden tot 19.00 uur voor 74,50 p.p.

Menu info whiskydinner.

Schots Restaurant & Whiskybar
Stadsboerderij ​De Koebrug


Schans 31, 8715 JR, Stavoren
 

 T.  +31 (0)514-681875

E. info@dekoebrug.nl

Privacyverklaring

  • Facebook Social Icon