
The Menu
Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.
Starters
Bread for two
Broodplank voor twee personen.
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: tuinkruidenpesto, whisky - oude kaas-roomkaas, een vleesvariatie, gerookte olie en Maldon zeezout. 13,50*
Soup of the day
Courgettesoep geserveerd met stokbroodjes en een huisgemaakte varkensvleespastei. 8,-
Cheese & rocket croquettes
Kaas rucola kroketjes. 7-
Mustardscone and creamed mature cheese-whisky quenelles, served with salad and zucchini-bellpepper-chutney
Mosterd scone met quenelles van roomkaas, oude kaas en whisky, geserveerd met groene salade en courgette paprika chutney. 13,-
Smoked salmon, fishcake & roast smoked salmonpaté, served with horseradish mayonnaise
Koudgerookte zalm uit eigen rookoven, een gefrituurd vis-garnalen 'koekje' en paté van warmgerookte zalm en garnalen, geserveerd met mierikswortelmayonaise. 15,50
Smoked produce of the day
Op kersenhout gerookte gesneden eendenborst, geserveerd met stoofpeersiroop. 14,-*
Bij bovenstaande twee gerechten serveren wij een groene salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.
* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.
For the little ones
Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 7,50
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 16,-
Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas omwikkeld met spek. 16,-
Kidsplate snack: met kipnuggets, kroket of mini kaassoufflés. 11,50
Main courses
Panfried fillet of salmon with strifried prawns
Pangebakken zalmfilet geserveerd met gamba's. 27,50*
Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with creamy wild mushroomsauce
Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met romige wilde paddestoelensaus. 27,-*
Chicken & whisky pie
Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, een scheutje room en licht rokerige whisky. 25,50*
Farmed venison steak with prunes & red portwine sauce
Biefstuk van boerderij edelhert met gewelde pruimen en rode port saus. 28,50
Tender cuts of beef with haggis & whisky pepper sauce
Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en whisky-pepersaus. 28,50*
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lams- en varkenslever, ui en gerst.
Crunchy fried risotto balls with smoked cheese, served with spicy onion & whisky chutney (vegetarian)
Krokant gefrituurde risottokogels met gerookte kaas, geserveerd met licht pittige uien en whisky chutney. 24,50*
A taste of autumn: Ovenbaked pie filled with celeriac, parsnip, onions, prunes, vegan cream and a splash of portwine. (vegan)
Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met knolselderij, pastinaak, ui, gedroogde pruimen en vegan room; bereid met een scheutje port. 24,50*
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.
* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.
***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***
Desserts
Cheeselicious
Kaasplankje met kaas uit Friesland en Groot Brittannië. 10,75
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-
Heerlijk met een glas van onze huisgemaakte rodewijnlikeur 5,- / klein 3,5
Cranberry crowdie
Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,75
Splendidly icecreamy
Een fantastisch trio van roomijssmaken: Pistache-, Chocolade-, en speciaal voor ons gemaakt sinaasappel-perzik-roomijs met slagroom. 8,75
Banoffee feast
Vanille-roomijs met banaan, karamelsaus, stroopwafelstukjes en slagroom. 8,75
Our all time favourite
‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,75
Dark & delicious
Vanille-, mocca- en chocolade-roomijs met gehakte noten, chocoladestukjes en slagroom. 8,75
Luxury chocolates
Lekker bij de koffie of gewoon zomaar; 3 bonbons. 3,-
Pick your own
Klein of groot dessert met 2 ijssoorten naar keuze 5,75 / 8,25
Roomijs: Sinaasappel-perzik*, Chocolade, Mocca, Pistache, Kersen-cheesecake en Vanille.
Vegan-ijs: Citroensorbet en Walnoot-ahornsiroop-ijs
+ topping naar keuze
karamel-, chocolade-, aardbeiensaus en slagroom.
*Bevat gelatine
Homemade liqueurs
Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 5,- / klein 3,50
400 different single malts in the Whiskybar
In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

Enjoy our homesmoked specialties.
The Whiskydinner
Een bijzonder 4 gangen diner met als afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.
Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag en zaterdag tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
Menu info whiskydinner.




Homemade food and whisky liqueurs
Diner voor een groep
Wil je komen dineren met een groot gezelschap? Klik dan op de links hieronder voor meer info.
Groepen van 11 tot 30 personen.
Groepen van 30 tot 80 personen.
*Wintersluiting vanaf 21 dec t/m 5 maart.
