
The Menu
Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.
Starters
Bread for two
Broodplank voor twee personen.
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: notenpesto, kerrie-roomkaas, eendenrillette, gerookte olie en Maldon zeezout. 13,50*
Soup of the day:
Courgettesoep geserveerd met stokbroodjes met peperroomkaas. 8,-*
Veal croquettes with vadouvan mayonnaise
Kalfsvleeskroketjes met vadouvanmayonaise. 7,-
(Wij bieden ook een vegan optie, vraag ons er naar.)
Homemade Fish & shrimpcakes with horseradish mayonnaise
Huisgemaakte gefrituurde vis - garnalen 'koekjes' met mierikswortelmayonaise. 8,-
Soft goatscheese with beetrootchutney, port wine figs and herb toast
Zachte geitenkaas met rode bietenchutney, in port gewelde vijgen en kruidencroutons. 13,-*
Traditional mussels with French bread and sauces
Met witte wijn en mosselgroenten gekookte mosselen, met stokbrood, whiskycocktail- en knoflooksaus. 15,-
Smoked salmon & crayfish, served with dilltoast and whisky cocktail sauce
Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en rivierkreeftjes, geserveerd met dilletoast en whisky cocktailsaus. 15,50*
Smoked produce of the day
Gerookte pulled pork van Gaasterlands kruidenvarken geserveerd met huisgemaakte whisky barbecuesaus.14,-*
Bij bovenstaande drie gerechten serveren wij salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.
* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.
For the little ones
Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 7,50
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 16,-
Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas omwikkeld met spek. 16,-
Kidsplate snack: met kipnuggets, kroket, frikandel of mini kaassoufflés. 11,50
Main courses
Panfried fillet of seabass served with dill relish
Pangebakken zeebaarsfilet geserveerd met dille relish. 28,50*
Whole mackerel with curried onions, wrapped in tinfoil and cooked in the oven.
Hele makreel gevuld met uitjes en kerriekruiden, verpakt in folie en gegaard in de oven. 25,-
Traditional mussels with salad, French fries and sauces
Met witte wijn en mosselgroenten gekookte mosselen, geserveerd met rauwkostsalade, friet, whiskycocktail- en knoflooksaus. 26,50
Halve portie mosselen voor 17,50
Local lamb: today we serve a shepherd’s pie
Lamsvlees van de weilanden rond Stavoren. Recept van de dag: Kruidige lamsgehaktschotel met abrikoos en deksel van aardappelpuree. 27,50*
Tender cuts of beef with haggis & whisky pepper sauce
Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en whisky-pepersaus. 28,50*
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard vleesproduct, door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lams- en varkenslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with apricot & bell pepper sauce
Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met abrikozen-paprika saus. 27,-*
Chicken curry pie
Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukken, bereid met kerriekruiden, uitjes en rozijnen. 25,50*
Crunchy fried risotto balls with smoked cheese, served with moderately spicy onion & whisky chutney (vegetarian)
Krokant gefrituurde risottokogels met gerookte kaas, geserveerd met licht pittige uien en whisky chutney. 24,50*
Fried pulled oystermushrooms and green beans with a little fennel, onions leeks, Vadouvan herbs and a splash of dark beer. Served with artisan bread (vegan)
Gebakken 'pulled' oesterzwammen en haricots verts met een beetje venkel, prei, ui, Vadouvan kruiden en een scheutje donker bier. Geserveerd met zacht desembrood. 25,50*
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.
* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.
***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***
Desserts
Cheeselicious
Kaasplankje met kaas uit Friesland en Groot Brittannië. 10,75
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-
Heerlijk met een glas van onze huisgemaakte rodewijnlikeur 5,- / klein 3,5
Go bananas
Vanille-roomijs met stukjes huisgemaakte chocoladecake, banaan, chocoladesaus, toffeesaus en slagroom. 8,75
Our all time favourite
‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,75
Dark & delicious
Mocca-, Vanille- en chocolade-roomijs met gehakte noten, chocoladestukjes en slagroom. 8,75
Cranberry crowdie
Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,75
Luxury chocolates
Lekker bij de koffie of gewoon zomaar; 3 bonbons. 3,-
Pick your own
Klein of groot dessert met 2 ijssoorten naar keuze 5,75 / 8,25
Roomijs: Chocolade, Mokka, Kersen-cheesecake en Vanille.
Yoghurtijs: Perzik en Bloedsinaasappel
Sorbetijs (vegan): Citroen.
+ topping naar keuze
karamel-, chocolade-, aardbeiensaus en slagroom.
Homemade liqueurs
Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 5,- / klein 3,50
400 different single malts in the Whiskybar
In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

Enjoy our homesmoked specialties.
The Whiskydinner
Een bijzonder 4 gangen diner met als afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.
Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag en zaterdag tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
Menu info whiskydinner.




Homemade food and whisky liqueurs
Diner voor een groep
Wil je komen dineren met een grooot gezelschap? Klik dan op de links hieronder voor meer info.
Groepen van 11 tot 30 personen.
Groepen van 30 tot 80 personen.
*Wintersluiting vanaf 21 dec t/m 5 maart.