top of page

The Menu

Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.

Starters
 

Bread for two

Broodplank voor twee personen.       
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: tuinkruidenpesto, whisky - oude kaas-roomkaas, een vleesvariatie, gerookte olie en Maldon zeezout. 13,50*

 

Soup of the day

 

Pompoen-paprika soep geserveerd met een kleine Riperkritekaas tosti. 8,-
 

Homemade Fish & shrimpcakes with horseradish mayonnaise

Huisgemaakte gefrituurde vis - garnalen 'koekjes' met mierikswortelmayonaise. 9,-
 

Mustardscone and creamed mature cheese-whisky quenelles, served with salad and zucchini-bellpepper-chutney

Mosterdscone met quenelles van roomkaas, oude kaas, en een scheutje whisky, geserveerd met groene salade en courgette paprika chutney. 13,-

Smoked salmon & shrimps, served with caramelised onion & garlic mayonnaise

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en garnalen, geserveerd met mayonaise bereid met gekarameliseerde ui en knoflook. 15,50*
 

Smoked produce of the day

Gerookte pulled pork van Gaasterlands kruidenvarken geserveerd met honing mosterd dressing. 14,-*

Bij bovenstaande twee gerechten serveren wij een groene salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

For the little ones

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 7,50      
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 16,-

Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas omwikkeld met spek. 16,-

Kidsplate snack: met kipnuggets, kroket of mini kaassoufflés. 11,50


Main courses
 

Panfried fillet of seabass served with dill relish

Pangebakken zeebaarsfilet geserveerd met dille relish. 27,50*
 

Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with creamy wild mushroomsauce

Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met romige wilde paddestoelensaus. 27,-*

Chicken & thyme pie
Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukken, bereid met spek, ui en tijm. 25,50*
 

Fillet of farmed duck, served with mild red wine & herb sauce

Eendenborstfilet van boerderij-eend, geserveerd met milde rode wijn & kruidensaus. 27,50
 

Tender cuts of beef with haggis & whisky pepper sauce

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en whisky-pepersaus. 28,50*
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lams- en varkenslever, ui en gerst.

Crunchy fried risotto balls with smoked cheese, served with spicy onion & whisky chutney (vegetarian)
Krokant gefrituurde risottokogels met gerookte kaas, geserveerd met licht pittige uien en whisky chutney. 24,50*
 

A taste of autumn: Ovenbaked pie filled with celeriac, parsnip, onions, prunes, vegan cream and a splash of portwine. (vegan)

Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met knolselderij, pastinaak, ui, gedroogde pruimen en vegan room; bereid met een scheutje port. 24,50*


Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.

 

​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***


Desserts

Cheeselicious

Kaasplankje met kaas uit Friesland en Groot Brittannië. 10,75
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-

Heerlijk met een glas van onze huisgemaakte rodewijnlikeur 5,- / klein 3,5
 

Cranberry crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,75
 

Fruity delight

Een fantastisch trio van smaken: een citroen-meringue-taartje, kersen cheesecake-ijs en speciaal voor ons gemaakt sinaasappel-perzik-roomijs*, met slagroom. 8,75
 

Banoffee feast

Vanille-roomijs met banaan, karamelsaus, stroopwafelstukjes en slagroom. 8,75
 

Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,75

Dark & delicious

Vanille- en chocolade-roomijs met gehakte noten, chocoladestukjes en slagroom. 8,75

Luxury chocolates

Lekker bij de koffie of gewoon zomaar; 3 bonbons. 3,-
 

Pick your own

Klein of groot dessert met 2 ijssoorten naar keuze 5,75 / 8,25
Roomijs: Sinaasappel-perzik*, Chocolade, Pistache, Kersen-cheesecake en Vanille.
Vegan-ijs: Citroensorbet en Walnoot-ahornsiroop-ijs
+ topping naar keuze
karamel-, chocolade-, aardbeiensaus en slagroom.

*Bevat gelatine
 

Homemade liqueurs

Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 5,- / klein 3,50

400 different single malts in the Whiskybar

In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!

zomer rookoven3kl.jpg

Enjoy our homesmoked specialties.

The Whiskydinner
 

Een bijzonder 4 gangen diner met als afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.


Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur
(vrijdag en zaterdag tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.

Menu info whiskydinner.

Wijn
&

Prosecco

Bier
&

Cider

Non Alc.
Specials

Other
drinks

Koffie

Homemade food and whisky liqueurs

Diner voor een groep
 

Wil je komen dineren met een groot gezelschap? Klik dan op de links hieronder voor meer info.

Groepen van 11 tot 30 personen.

Groepen van 30 tot 80 personen.

 


*Wintersluiting vanaf 21 dec t/m 5 maart.

 

bottom of page