The Menu
Benieuwd wat we op de menukaart hebben staan? Kijk dan hieronder; maar bedenk dat diverse gerechten dagelijks nog kunnen veranderen.
​Starters
Bread for two
Broodplank voor twee personen.
Sneetjes stokbrood en Waldkornbrood. Zelf te beleggen met: tuinkruidenpesto, dadel-whisky-roomkaas, een vleesrillette (=pastei), gerookte olie en Maldon zeezout. 12,50*
Soup of the day:
Mosterdsoep geserveerd met sneetjes stokbrood met eendenrillette. 7,50*
Veal croquettes with Vadouvan mayonnaise
Kalfsvleeskroketjes geserveerd met Vadouvan-mayonaise. 6,50
Salad with young Frisian goatscheese & mint relish
Salade met Friese zachte geitenkaas, geserveerd met frisse munt relish. 12,50*
Smoked salmon & shrimps with herb mayonnaise
Koudgerookte zalm en garnalen, geserveerd met kruidige mayonaise. 15,-*
Deepfried breaded mushrooms served with garlicmayonnaise
Gefrituurde kruidig gepaneerde champignons, geserveerd met knoflooksaus. 12,-*
Smoked produce of the day
Salade met gerookte eendenborst van boerderij-eend, geserveerd met cranberrychutney. 13,50*
Bij bovenstaande drie gerechten serveren wij salade en een kleine hoeveelheid stokbrood.
​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.
​
​
For the little ones
Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 6,50
Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie vis. 15,-
Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas omwikkeld met spek. 15,-
Kidsplate snack: met kipnuggets, luxe bitterballen, frikandel of mini kaassoufflés. 10,50
Main courses
Fish of the day
Graag vertellen wij meer over de visbereiding van de dag. 27,50
Panfried fillet of redfish with lightly spicy honey whisky creamsauce
Pangebakken roodbaarsfilet met licht spicy honing whisky roomsaus. 26,50*
Slowcooked fillet of guinea fowl, served with onion, peach, bacon stirfry finished with grated orange peel
Langzaam gegaarde parelhoenfilet, geserveerd met roerbak van uitjes, perzik en spek, afgemaakt met een beetje geraspte sinaasappelschil. 27,-*
Tender cuts of beef with blue cheese sauce in crunchy crust
Diamanthaasbiefstukjes met blauwe kaas saus in krokante korst. 27,-*
Tender cuts of beef with with haggis & whisky pepper sauce
Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en licht rokerige whisky-peper-saus. 27,-*
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lamslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
Fillet of regional pork, filled with red bell pepper, wrapped in bacon and served with garlic and herb gravy
Haas van Gaasterlands kruidenvarken gevuld met rode paprika, omwikkeld met spek en geserveerd met saus van knoflook en groene kruiden. 25,50*
Chicken and whisky pie
Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, spek, room en licht rokerige whisky. 24,50*
Ovenbaked cheese onion pie (vegetarian)
Ovengebakken korstdeeg 'pie' met kaas, ui en zaden. 23,50*
Stew with soybean bites, bell pepper, onion, mushrooms and light whisky creamsauce (vegetarian/ optionally vegan)
Stoofpotje van soja bites (vega kipstuckjes van de 'vegetarische slager'), ui, paprika en champignons met licht romige whiskysaus. 24,50*
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, rauwkostsalade, warme groente en een compote.
​* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleinere portie voor 75% van de prijs.
***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons zo mogelijk al bij reservering weten a.u.b. Om verder zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met een allergie, bijvoorbeeld glutenallergie, vragen wij u zo vroeg mogelijk binnen te komen, zodat wij sporen in gerechten nog beter kunnen voorkomen.***
Desserts
​
Cheeselicious
Kaasplankje met kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 10,75
Kaasplankje voor 2 personen. 20,-
Heerlijk met een glas van onze huisgemaakte rodewijnlikeur 4,75 / klein 3,30
Our all time favourite
‘Sticky toffee pudding’, warm dessertgebak met karamelsaus en room. 8,75
Dark & delicious
Coupe chocolade-, hazelnoot- en vanille-roomijs met chocoladesaus, chocolade stukjes en slagroom. 8,75
Banoffee feast
Coupe stroopwafel-karamel- en vanille-roomijs met banaan, karamel-shortbread, toffeesaus en slagroom. 8,75
Cranberry crowdie
Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom. 8,75
Luxury chocolates
Lekker bij de koffie of gewoon zomaar; 3 bonbons. 2,50
​For the wee ones
Klein dessert met 2 ijssoorten naar keuze 5,75
Roomijs soorten: Chocolade, Hazelnoot, Stroopwafel-Karamel en Vanille
Sorbetijssoorten: Kersen-, Citroen- en Mango-passievrucht
+ topping naar keuze
toffee-, chocolade-, frambozensaus en slagroom.
A little more icecream.... bovenstaande is ook als groter dessert te bestellen voor 8,25
​
Homemade liqueurs
Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,75 / klein 3,30
​
400 different single malts in the Whiskybar
In onze whiskybar mag je komen rondneuzen om, samen met ons, jouw ideale whisky te ontdekken. Maar natuurlijk kunnen we ook advies aan tafel brengen…. Vraag de medewerkers naar Siebe!
Enjoy our homesmoked specialties.
The Whiskydinner
Een bijzonder 4 gangen diner met ter afsluiting een kopje koffie o.i.d.
Hierbij serveren wij 5 kleine glazen bijpassende Single Malt Whisky uit onze 400 soorten tellende collectie.
Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
​
Menu info whiskydinner.
Wijn
&
Prosecco
Non Alc.
Specials
Diner voor een groep
Ben je met meer dan 30 pers.? Kijk dan even bij onze lunches of buffetten.
Wil je komen dineren met een gezelschap van 14 tot 30 personen?
Dit kan in ons restaurant bijna het hele jaar door*. In de periode vanaf april t/m oktober ontvangen we jullie graag in onze rustieke schuur, voorzien van infraroodverwarming boven de tafels en fleecedekens op de stoelen. In overleg is het eventueel ook mogelijk om in het restaurant te dineren.
​
​Wij stellen graag voor jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart. Check evt. ook onze bbq mogelijkheden.
Voorgerecht opties:
A: Voorgerecht met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. 14,-
B: Klein voorgerecht met keuze als A, maar dan een 2/3e portie. 10,50
C: Soep van de dag. 7,-
D: Broodplankje met diverse smeerseltjes. 6,25
E: Soep vd dag + klein broodplankje. 10,25
Men bestelt als groep 1 van bovenstaande; evt is een combinatie van A/B/C mogelijk.
Hoofdgerecht met keuze uit minimaal 2 vlees, 1 vis en 1 vegetarisch gerecht. 26,- (veg. 24,-)
Dessert met keuze uit 2 ijsdesserts, Schotse koffie of koffie+bonbons+huisgemaakt likeurtje. 8,50
Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel.
Klik hier om te reserveren voor een groep.
*jaarlijkse wintersluiting vanaf ongeveer 20 dec t/m 10 feb.