top of page

Werken bij Schots Restaurant & Whiskybar

 De Koebrug

Leuk dat je een kijkje neemt op onze ‘werken bij’ pagina.

Hou je van gezelligheid en ben je een positief ingesteld persoon die van aanpakken houdt?
Ben je 15 jaar of ouder en kun je minimaal 1 avond in de week werken van 18.00 tot 23.00 uur?
Lijkt het je leuk om in de horeca te werken en ben je nieuwsgierig naar wat wij te bieden hebben?

Lees dan verder want we nemen je graag mee op een korte 'rondleiding'.


 

DSC_0186.jpg

Onze gasten genieten in ons sfeervolle restaurant of op het tuinterras van een ontspannen avond uit met een heerlijk diner. We zijn in het hoogseizoen maximaal 5 dagen per week open en ontvangen tussen de 30 en 80 gasten per avond.

De collega’s in de keuken bereiden smaakvolle Schotse gerechten, vaak gemaakt met producten uit onze eigen rokerij.

Zalmforel in rookoven.jpg
terras 2019 3 kl.jpg

ERVARING?
We stellen geen eisen aan opleiding of ervaring, want bij ons in het bedrijf nemen we je graag stap voor stap mee en leer je gaandeweg wat jij leuk vindt om te doen. Je kunt bij ons aan de slag als ‘barkeeper’, ‘loper’ of 'des
sertmaker'. Maar ook zijn combinaties van deze taken natuurlijk mogelijk. 


Als je wel al ervaring hebt, dan verwelkomen we je graag als ‘wijkcaptain’ of ‘assistent van de chefkok’. Deze taken kun je trouwens ook gaan uitvoeren als je hier al een tijdje hebt gewerkt en voldoende ervaring hebt opgebouwd.

Geldzaken? Scroll naar beneden!

WHISKY
De specialiteit van ons restaurant is whisky, heel veel whisky. Er is keuze uit wel 400 soorten, maar dat is het domein van de MAN in KILT! Siebe is dus degene die je aan z’n jasje mag trekken als er whisky moet komen. Maar ook voor alle andere vragen is hij de man die je moet hebben, of z’n vrouw Stefanie die ook bijna altijd meeloopt in de bediening!


 

whisky.jpg

Lees verder om te ontdekken welke teamspelers wij zoeken en welke rol het beste bij jou past.
 

DSC_0326.jpg

Als BARKEEPER

...zet je de drankjes klaar op de bar die door de collega’s of door jezelf worden geserveerd. Er is bij ons keuze uit vele Friese en Schotse bieren, een lekker glas wijn en bijzondere frisdranken die (tijdens de nazit) door het personeel kunnen worden geproefd zodat je weet wat je verkoopt! Ook zorg je voor de ontvangst van gasten, het bereiden van de koffie en thee en kan de gast bij jou afrekenen.

DSC_0243_edited.jpg

Als DESSERTMAKER

... maak je met roomijs van ijsboerderij de Buterkamp heerlijke nagerechten zoals Banoffee Feast of een lekkere coupe Mocca- en karamel-roomijs met gerookte whisky-chocolade stukjes. Vaak is dit een extra rol die je naast werken in de bediening op je zou kunnen nemen. En als je nu toevallig gek bent op taart bakken en andere zoetigheden maken, dan ben je meer dan welkom in onze keuken!

DSC_0245_edited.jpg

Als WIJKCAPTAIN

....zorg je er voor dat de gasten in jouw wijk niets te kort komen. Er is altijd (ook als het druk is) tijd voor een gesprekje met de gasten die vaak van alles van je willen weten! Bijvoorbeeld welk biertje het lekkerst is…. Of je hier al lang werkt…. Of je een kind bent van de eigenaar…. Welke opleiding je doet…. Waar het leukste zwemstrand is…. Of welk dessert je aan zou raden…..

1-DSC_0165.jpg

Als ASSISTENT van de kok

... help je aan de warme kant alle gerechten serveerklaar te maken. Je hebt oog voor detail, maakt de borden mooi op en zorgt er voor dat de bijgerechten warm zijn en in schaaltjes klaar staan voor de bestelling die op dat moment geserveerd moet worden. Als je dat wilt breng je ook zelf regelmatig gerechten naar de tafel. Verder help je indien nodig met de vaat en met het opruimen van de keuken.

DSC_0234 (1)_edited_edited.jpg

Als LOPER

... serveer jij de gerechten uit aan tafel en ruim je de tafels ook weer af. Als dat nodig is, leren we je hoe je meerdere borden – breukvrij – mee kunt nemen 😉. Als loper let je ook op de bar of er drankjes klaar staan om uit te serveren. Is het rustiger dan help je de barkeeper of de afwasser. En zodra je al wat langer bij ons werkt kun je ook desserts gaan opnemen en klaarmaken of de koffie verzorgen.

NAZITTEN
Aan het eind van een gezellig drukke avond zorgen we er met z’n allen voor dat al het glaswerk weer schoon in de kast staat, de tafels ingedekt klaar staan en de drankenkoelingen aangevuld zijn. En als dan alles klaar is, drinken we nog samen een drankje met meestal nog iets te snaaien uit de keuken!

UITJE
In de zomer gaan we van fooiengeld met het hele team een dagje wat leuks doen zoals bijvoorbeeld kanovaren of waterskiën en samen gezellig eten. Soms hebben we ook een kampvuuravond of gaan we lekker barbecueën. En in december gaan we rond Sinterklaas als seizoensafsluiting ook altijd een dagje met elkaar op stap.

WELKOMSTBONUS
Lijkt het je wat om bij ons te komen werken dan horen we heel graag van je. En omdat wij heel graag nieuwe collega’s verwelkomen bieden we je een WELKOMSTBONUS van 50,-! De welkomstbonus krijg je na 3 maanden uitbetaald als je minimaal 6 maanden bij ons wilt komen werken.

EXTRA INFORMATIE

BELONING
Er zijn verschillende opties qua aantal uren en dagen. We bieden jaarcontracten (een seizoenscontract mag evt. ook) voor 5 tot 25 uur per week. Je wordt uitbetaald naar het gewerkte aantal uren.

Wat kun je bij ons per uur verdienen?

(inclusief vakantiegeld): 
15 jaar € 5,54 tot 6,57

16 jaar € 7,13 tot 8,36 
17 jaar € 8,72 tot 10,45 
18 jaar € 10,31 tot 12,30

 

Ook als je tussen de 18 en 75 jaar bent, verwelkomen we je graag in ons team! Of je nu ervaring hebt of niet!

We geven stap voor stap kleine loonsverhogingen zodra je meer taken kunt uitvoeren. We maken onze roosters per maand en ruim van tevoren waarbij we rekening houden met je wensen. Maar word je onverwacht uitgenodigd voor een feestje, dan doen we ons best om je alsnog vrij te geven. 

Natuurlijk bieden wij ook een passende reiskosten vergoeding als je van buiten Stavoren komt. 

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@dekoebrug.nl (met je naam, woonplaats en 06- nummer) of bel naar 0514-681875 en vraag naar Siebe of Stefanie.

 


P.S.: Is werken bij de Koebrug toch niet helemaal jouw ding? Deel het dan a.u.b. wel met vrienden of kennissen die misschien wel interesse hebben. 
En mocht je iemand kennen van ver buiten Stavoren die graag werkervaring wil opdoen in de horeca. En wil diegene een aantal zomermaanden in Stavoren verblijven om te genieten van o.a. de watersportmogelijkheden, dan houden wij ons warm aanbevolen. We bieden een accommodatie (caravan of woonwagen) in de tuin op ons eigen terrein, verder kan er gebruik worden gemaakt van een fiets, kano en indien gewenst ook van een auto.

Hopelijk tot binnenkort bij De Koebrug!

Met vriendelijke groet,

Stefanie en Siebe Sijtsma

bottom of page