Menu a la carte

Starters

Soup of the day

Soep van de dag met iets er bij. 6,75*
 

Bread for two

Stokbrood voor twee personen.       
Met tuinkruidenpesto van o.a. zonnebloempitten en oude kaas, zwarte knoflook roomkaas, een vleesbereiding, gerookte boter en Maldon zeezout. 10,50*
 

Smoked produce of the day

Iedere dag bieden we weer een heerlijk vleesgerecht uit eigen rokerij.
Vraag ons naar het recept van de dag. Geserveerd met kleine salade. 12,50*

Frisian goatscheese salad with deliciously mild mint and veg relish

Groene salade met Friese geitenkaas en heerlijke muntrelish. 10,50*

Smoked salmon with salad and Horseradishsauce

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven met mierikswortelmayonaise en dille toast. Geserveerd met kleine salade. 13,50*

 

 

* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleine portie voor 2/3e  van de prijs. Bij onze gerechten serveren wij een kleine hoeveelheid brood.
 

Main Courses

Meat

Seasons best, local lamb

Lamsvlees van de weilanden rond Stavoren; vraag ons naar de bereiding van de dag. 25,50*

Beef with black garlic - onion - mushroom strifry 

Op hoog vuur gebakken medaillons van Ierse diamanthaasbiefstuk met roerbak van ui, champignons en zwarte knoflook. 23,50*

Steak & Haggis with Aberloursauce

Ribeye steak met Haggisburger en milde mosterd-whisky-saus. 24,50
Haggis is een traditioneel Schots gehaktgerecht gemaakt met o.a. lamslever, lamsvlees, haver en ui.

Fillet of regional pork with apricot & bell pepper sauce

Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken, omwikkeld met spek en geserveerd met abrikoos-paprika-saus. 22,50*

 

Fish

Catch of the day.

Iedere dag bereiden wij twee mooie visgerechten;

wij vertellen u graag wat wij vandaag te bieden hebben. 21,50 tot 25,50*

Vegetarian

Smoked and charcoal grilled potatowedges topped with 'trufflemushrooms', slowcooked onions and almondcrumbs

Op houtskool gegrilde en gerookte aardappelstukken, met truffelchampignons, zacht gegaarde uienringen en amandelstukjes. 21,50*

Ovenbaked 'vadouvan-pie'filled with cauliflower, carrot, onion, asparagus and artisanal Frisian cheesesauce 

Ovengebakken pie gevuld met groenten en een zachte kaassaus van Friese roodbacterie-kaas. De groenten - bloemkool, wortel, ui en asperge - worden gekookt in Vadouvan bouillon. De gefermenteerde Vadouvan kruiden smaken licht naar kerrie. 21,50*


 

* Van deze gerechten bieden wij ook kleinere porties; wij rekenen dan 75% van de vermelde prijs.

 

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons even weten a.u.b.***
 

 

 

For the kids

 

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes. 4,50         Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie visfilet van de dag. 12,50

Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas. 12,50

Kidsplate snack: met 1 kroket, frikandel, kipnuggets of mini kaassoufflés. 8,50

 

Desserts

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 9,50
Kaasplankje voor 2 personen. 18,-

Heerlijk met een glas 12 jaar oude Glenmorangie gerijpt op een Portvat. 7,80 / klein 5,45

Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm geserveerd dessertgebak met karamelsaus en room. 7,50

Italian Inspiration
Lange vingers in koffie-whiskylikeur met slagroom en chocoladeschaafsel. 4,50
Ook te bestellen met een kopje koffie o.i.d. va. 2,20
Of met een bol vanille roomijs met koffiesiroop. + 3,50

ScrumptiousNess

Coupe met walnoot-ahorn-ijs, vanille-roomijs, chocoladesiroop, chocoladesnippers en slagroom 7,50
 

After Eight

Munt- en chocoladeroomijs met chocoladecake en slagroom 8,50
 

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom 7,50
 

Frozen Sunshine

Mango-yoghurt-ijs en bloedsinaasappelroomijs met verse appel en slagroom. 7,50

Homemade liqueurs
Vraag naar onze huisgemaakte Whisky-likeuren 4,-

​​For the Wee ones

1 bol of 2 kleine bolletjes naar keuze: Vanille-roomijs / Walnoot-ahorn-roomijs / Bloedsinaasappelroomijs / Mango-yoghurt-ijs / Mint-roomijs. Met kersensiroop, toffee- of chocoladesaus en slagroom. 4,50

Dineren met een gezelschap van 12 tot 30 personen?

*** Helaas mogen wij op dit moment ivm COVID beperkingen GEEN GROEPEN ontvangen***


Voor groepen van 12 tot 30 personen stellen wij graag in overleg met jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart
 

Soep of klein voorgerecht € 7,25

Normaal voorgerecht € 11,50
Hoofdgerecht € 22,-
Dessert of koffie+bonbons+likeurtje € 7,25

Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel.

Schots Restaurant & Whiskybar
Stadsboerderij ​De Koebrug


Schans 31, 8715 JR Stavoren
 

 T.  +31 (0)514-681875

E. info@dekoebrug.nl

Privacyverklaring

  • Facebook Social Icon