Menu a la carte

Starters

Soup of the day

Soep van de dag met iets er bij. 6,25*
 

Bread for two

Stokbrood voor twee personen.       
Met pesto van o.a. zonnebloempitten en kastanjes, oude kaas-whisky-roomkaas, een vleesbereiding, gerookte boter en Maldon zeezout. 9,85*
 

Smoked produce of the day

Iedere dag bieden we weer een heerlijk vleesgerecht uit eigen rokerij.
Vraag ons naar het recept van de dag. Geserveerd met kleine salade. 11,85*

Mushrooms with blue cheese & croutons on spaghetti

Gebakken Portobello champignonstukken, Blue Stilton kaas en croutons op een bedje van twee kleuren spaghetti. 10,85*

Poached salmon pâté & smoked salmon, finished with ‘smoky whisky spray’

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en taartje van gepocheerde zalm. Afgemaakt met ‘smoky whisky spray’. Geserveerd met kleine salade. 12,85*

Extra starter

Regelmatig bieden wij nog een extra voorgerecht. 10,85*

* Wilt u een kleinere hoeveelheid? Wij bieden een kleine portie voor 2/3e  van de prijs. Bij onze gerechten serveren wij een kleine hoeveelheid brood.

***Heeft u een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons even weten a.u.b.***

Main Courses

Meat

Meat of the day   

Een regelmatig wisselend vleesgerecht; we vertellen u graag over de bereiding van de dag.

Beef & smoked Haddock   

Medaillons van Ierse jodenhaasbiefstuk met gerookte schelvisfilet en een bijzondere saus van o.a. gefermenteerde ansjovis en ketjap. 23,50*

Steak & Haggis with Aberloursauce

Ribeye steak met Haggisburger en milde mosterd-whisky-saus. 23,75*
Haggis is een traditioneel Schots gehaktgerecht gemaakt met o.a. lamslever, lamsvlees, haver en ui.

Fillet of regional pork with mushrooms & black garlic sauce

Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken, omwikkeld met spek en geserveerd met champignons en zwarte knoflooksaus. 21,75*
 

Wild boar & venison Pie   

Ovengebakken ‘pie’ gevuld met stoofvlees van wild zwijn en edelhert, bereid met rode port en pruimen. 22,50*

 

Fish

Catch of the day.

Iedere dag bereiden wij twee mooie visgerechten;

wij vertellen u graag wat wij vandaag te bieden hebben. 21,- tot 24,50*

Vegetarian

Potato quinoa panscone with mushrooms & chestnuts in creamy whisky sauce

Aardappel-ui-quinoa rösti met champignons en kastanjes in whiskyroomsaus. 20,75*

Ovenbaked red bellpepper with tasty pumpkin mixture, topped with fenugreek cheese  

Rode paprika gevuld met een mix van pompoen, ui, maïs, zaden en vegetarisch gehakt, gegratineerd met Nylander fenegriekkaas. 20,75*


 

* Van deze gerechten bieden wij ook kleinere porties; wij rekenen dan 75% van de vermelde prijs.
 

Wij serveren 4 verschillende bijgerechten, zoals warme groente, gebakken aardappeltjes, rauwkostsalade en een compote. Wilt u liever minder bijgerechten? Laat het ons dan even weten.

 

For the kids

 

Patat of geb. aardappeltjes met kleine salade, appelcompote + sausjes - 4,-         Kidsplate vis: bovenstaande met kleine portie visfilet van de dag - 10,50

Kidsplate vlees: met kleine portie varkenshaas - 10,50

Kidsplate snack: met 1 kroket, frikandel, kipnuggets of mini kaassoufflés - 7,50

 

Desserts

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander. 9,-
Kaasplankje voor 2 personen. 17,-

Vraag naar de whisky aanbeveling

Our all time favourite

‘Sticky toffee pudding’, warm geserveerd dessertgebak met karamelsaus en room. 7,25

Millionaires shortbread
‘Luxurious Shortbread’ met een dikke laag toffee-karamel en een laagje chocolade. 3,50
Ook te bestellen met een kopje koffie o.i.d.
Of met een bol vanille roomijs en slagroom. + 3,75

A taste adventure

Vanille-roomijs met een smaakavontuur van o.a.:
rozijnen – specerijen – rook – pecan – karamel – zeezout – vanille – whisky 9,25

 

Something different: Spicy Pumpkin

Anders dan anders dessert: Kruidig pompoentaartje met spicy pompoen-sorbet-ijs, sinaasappel-kaneel-roomlikeur en slagroom. 7,75
 

Red & white

Vanille-yoghurt-ijs, met rood fruit compote, witte chocolade stukjes en slagroom. 7,25

​​For the Wee ones

1 bol of 2 kleine bolletjes naar keuze: vanille-roomijs / hazelnoot-roomijs / yoghurt-vanille-ijs met kersensiroop, toffee- of chocoladesaus en slagroom. 4,25
 

Homemade liqueurs
Neem een kijkje in de bar voor onze keuze aan huisgemaakte Whisky-likeuren 3,75

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met 4 verschillende bijgerechten.

*Van deze gerechten zijn ook kleinere porties te bestellen voor 75% van de vermelde prijs.

**Heeft u een voedselallergie of intolerantie? L
aat het ons even weten a.u.b.**

Dineren met een gezelschap van 12 tot 30 personen?


Voor groepen van 12 tot 30 personen stellen wij graag in overleg met jullie, een keuzemenu samen. Per gang bieden wij 3 tot 4 keuzes, grotendeels geselecteerd uit de a la carte menukaart
 

Soep of klein voorgerecht € 7,25

Normaal voorgerecht € 11,50
Hoofdgerecht € 22,-
Dessert of koffie+bonbons+likeurtje € 7,25

Mail ons je wensen, of bel ons als je iets wilt overleggen en wij doen je graag een passend menuvoorstel.

Gaasterlands Kruidenvarken

Friberne varkens zijn gezonde varkens die opgroeien in een comfortabele en schone omgeving zonder gebruik van onnodige antibiotica. Elke dag krijgen Friberne varkens van de boer persoonlijk, een mix van ruwvoer en kruiden.

Voor meer info: www.friberne.nl

Schots Restaurant & Whiskybar
Stadsboerderij ​De Koebrug


Schans 31, 8715 JR Stavoren
 

 T.  +31 (0)514-681875

E. info@dekoebrug.nl

Privacybeleid

  • Facebook Social Icon