Kerstmenu 2019

Graag heten wij jullie dit jaar op 1e of 2e Kerstdag welkom voor een bijzonder diner. Wij bieden een mooie keuze aan vis- en vleesgerechten en enkele vegetarische gerechten, waar ook niet-vegetariërs echt van kunnen genieten! Mocht je speciale wensen hebben, neem dan even contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Let op: voor 1e Kerstdag zijn wij inmiddels volgeboekt.


 

1st  Course


Pear & watercress soup with Stilton croutons
A) Peer en waterkerssoep met Stilton croutons en Stilton scone (v)
 

Fishsoup with smoked salmonparcel
Vissoep met bonbon van gepocheerde en gerookte zalm

 

Cheese & onion Samosa with curry yogurt dip
C) Warme Kaas-ui-deeg driehoekjes met frisse kerrie yoghurt mayo (v)

 

Porkpaté with stewed pear chutney & toast
D) Varkensvleespastei met stoofpeerchutney en toast

 

2nd Course

 

Panfried Salmon, prawn and scallop trio on black spaghetti
A) Trio van gebakken zalm, gamba en jakobsschelp op zwarte spaghetti

 

Carpaccio with whiskymayonnaise
B) Rundercarpaccio met whiskymayonaise

 

Smoked pulled wild boar with prune & whisky chutney
C) Gerookte pulled wild zwijn met kleine salade en pruimen-whisky-chutney
 

Smoked egg on yellow beetroot with Vadouvan mayonnaise
D) Gerookt ei op carpaccio van gele biet met Vadouvan mayonaise (v)
(Vadouvan kruiden zijn gefermenteerde kruiden met een lichte kerriesmaak)

Puffpastry filled with mushroompaté on salad with mature cheese flakes
E) Bladerdeegjes met champignontapenade op salade, met oude kaasvlokken en zwarte knoflookdressing (v)

 
 

3rd Course (hoofdgerecht)

Slowcooked legmeat of Pheasant, with cranberry, onion, elderberry-red wine sauce
A) Stoofpotje met langzaam gegaard fazantdijenvlees bereid met cranberry, ui en vlierbes-rode wijn saus

 

Beef & smoked Haddock with fermented fish and soysauce
B) Op hoog vuur gebakken diamanthaasmedaillons met gerookte schelvisfilet en een bijzondere saus van o.a. gefermenteerde ansjovis en ketjap

 

Beef & Haggis with Aberloursauce
C) Op hoog vuur gebakken diamanthaasmedaillons met Haggisburger en milde mosterd-whisky-saus

 

Fillet of regional Pork wrapped in bacon, served with wild mushroomsauce 
D) Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken, gerold in spek en geserveerd met wilde paddestoelen roomsaus

 

Caramelised parsnip mash, panfried cumin cauliflower, green asparagus and oniongravy
E) Taartje van gecarameliseerde pastinaak met gebakken ‘komijn bloemkool’, groene asperge en uienjus (v)
 

Risotto Brie croquette with whisky-tomato-sauce 
F) Risotto Brie kroket met tomaten whisky saus (v)

 

Panfried fillet of Cod with mussels and white wine sauce
G) Pangebakken kabeljauwfilet met mosselen en witte wijn


Ovenbaked fillet of Halibut with prawn and creamcheese topping
H) Ovengebakken heilbotfilet met topping van kruidenroomkaas en roze garnalen

 
 

4th Course

 

Trifle ‘Millionaires’ style
Coupe met gezouten karamel, chocolade ganache, cacao-rozijnen-jelly en luchtige cake besprenkeld met hazelnootlikeur, geserveerd met slagroom

 

Spiced fruit & Whisky strudel with vanilla icecream
B) Warm geserveerde whisky-fruit-specerijen-strudel met vanille-roomijs en slagroom
 

Fresh pear with red berry sauce, almond-sorbet and d.i.y. whisky-roasted-marshmallows
C) Peerstukken met roodfruitcoulis, amandel-sorbet-ijs en ‘whisky geroosterde marshmallows’

 

Delicious cheese selection
D) Een mooie proeverij van kaas

 

5th Course

Sweets & Treats

Koffie, espresso, cappuccino of thee met lekkernijen van de Sweets & Treats trolley!

 

De kosten per persoon voor het volledige 5-gangen diner zijn € 61,50. Voor een 4-gangen diner vragen wij € 55,00.

In overleg kan er een kindermenu worden samengesteld.

Het is ook mogelijk om het diner uit te breiden met 4 of 5 whisky's voor resp € 22,- of € 27,50

 

Omdat wij bij elke gang een aantal keuzemogelijkheden bieden, horen wij graag van te voren welke gerechten iedereen wenst. Gang 5 is een vast onderdeel van het Kerstmenu. Kies je voor een 4 gangen menu dan kan gang 1, 2 of 4 weggelaten worden.

Check eerst onze beschikbaarheid a.u.b. en stuur vervolgens de antwoordstrook met jullie keuzes retour vóór woensdag 18 december.

Let op: 1e Kerstdag is volgeboekt.

Schots Restaurant & Whiskybar
Stadsboerderij ​De Koebrug


Schans 31, 8715 JR Stavoren
 

 T.  +31 (0)514-681875

E. info@dekoebrug.nl

Privacybeleid

  • Facebook Social Icon