Kerstmenu 2019
Let op: voor zowel 1e als 2e Kerstdag zijn wij inmiddels volgeboekt.
Graag heten wij jullie dit jaar op 1e of 2e Kerstdag welkom voor een bijzonder diner. Wij bieden een mooie keuze aan vis- en vleesgerechten en enkele vegetarische gerechten, waar ook niet-vegetariërs echt van kunnen genieten! Mocht je speciale wensen hebben, neem dan even contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
1st Course
Pear & watercress soup with Stilton croutons
A) Peer en waterkerssoep met Stilton croutons en Stilton scone (v)
Fishsoup with smoked salmonparcel
Vissoep met bonbon van gepocheerde en gerookte zalm
Cheese & onion Samosa with curry yogurt dip
C) Warme Kaas-ui-deeg driehoekjes met frisse kerrie yoghurt mayo (v)
Porkpaté with stewed pear chutney & toast
D) Varkensvleespastei met stoofpeerchutney en toast
2nd Course
Panfried Salmon, prawn and scallop trio on black spaghetti
A) Trio van gebakken zalm, gamba en jakobsschelp op zwarte spaghetti
Carpaccio with whiskymayonnaise
B) Rundercarpaccio met whiskymayonaise
Smoked pulled wild boar with prune & whisky chutney
C) Gerookte pulled wild zwijn met kleine salade en pruimen-whisky-chutney
Smoked egg on yellow beetroot with Vadouvan mayonnaise
D) Gerookt ei op carpaccio van gele biet met Vadouvan mayonaise (v)
(Vadouvan kruiden zijn gefermenteerde kruiden met een lichte kerriesmaak)
Puffpastry filled with mushroompaté on salad with mature cheese flakes
E) Bladerdeegjes met champignontapenade op salade, met oude kaasvlokken en zwarte knoflookdressing (v)
3rd Course (hoofdgerecht)
Slowcooked legmeat of Pheasant, with cranberry, onion, elderberry-red wine sauce
A) Stoofpotje met langzaam gegaard fazantdijenvlees bereid met cranberry, ui en vlierbes-rode wijn saus
Beef & smoked Haddock with fermented fish and soysauce
B) Op hoog vuur gebakken diamanthaasmedaillons met gerookte schelvisfilet en een bijzondere saus van o.a. gefermenteerde ansjovis en ketjap
Beef & Haggis with Aberloursauce
C) Op hoog vuur gebakken diamanthaasmedaillons met Haggisburger en milde mosterd-whisky-saus
Fillet of regional Pork wrapped in bacon, served with wild mushroomsauce
D) Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken, gerold in spek en geserveerd met wilde paddestoelen roomsaus
Caramelised parsnip mash, panfried cumin cauliflower, green asparagus and oniongravy
E) Taartje van gecarameliseerde pastinaak met gebakken ‘komijn bloemkool’, groene asperge en uienjus (v)
Risotto Brie croquette with whisky-tomato-sauce
F) Risotto Brie kroket met tomaten whisky saus (v)
Panfried fillet of Cod with mussels and white wine sauce
G) Pangebakken kabeljauwfilet met mosselen en witte wijn
Ovenbaked fillet of Halibut with prawn and creamcheese topping
H) Ovengebakken heilbotfilet met topping van kruidenroomkaas en roze garnalen
4th Course
Trifle ‘Millionaires’ style
Coupe met gezouten karamel, chocolade ganache, cacao-rozijnen-jelly en luchtige cake besprenkeld met hazelnootlikeur, geserveerd met slagroom
Spiced fruit & Whisky strudel with vanilla icecream
B) Warm geserveerde whisky-fruit-specerijen-strudel met vanille-roomijs en slagroom
Fresh pear with red berry sauce, almond-sorbet and d.i.y. whisky-roasted-marshmallows
C) Peerstukken met roodfruitcoulis, amandel-sorbet-ijs en ‘whisky geroosterde marshmallows’
Delicious cheese selection
D) Een mooie proeverij van kaas
5th Course
Sweets & Treats
Koffie, espresso, cappuccino of thee met lekkernijen van de Sweets & Treats trolley!
![]() |
---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Let op: 1e en 2e Kerstdag zijn inmiddels beide volgeboekt.
De kosten per persoon voor het volledige 5-gangen diner zijn € 61,50. Voor een 4-gangen diner vragen wij € 55,00.
In overleg kan er een kindermenu worden samengesteld.
Het is ook mogelijk om het diner uit te breiden met 4 of 5 whisky's voor resp € 22,- of € 27,50
Omdat wij bij elke gang een aantal keuzemogelijkheden bieden, horen wij graag van te voren welke gerechten iedereen wenst. Gang 5 is een vast onderdeel van het Kerstmenu. Kies je voor een 4 gangen menu dan kan gang 1, 2 of 4 weggelaten worden.
Check eerst onze beschikbaarheid a.u.b. en stuur vervolgens de antwoordstrook met jullie keuzes retour vóór woensdag 18 december.